Opel Zafira: "Koelvloeistofpeil laag" ontrecht aangegeven door boordcomputer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16V 2.0DTH

Ik had de laatste tijd het probleem dat mijn koelvloeistof sneller dan normaal opraakte. Een vriend bij een garage vertelde me dat er mogelijk ergens lekkage was. Er ontsnapt(e) echter wel lucht wanneer ik de dop eraf draaide bij een warme motor, zodat mij dit niet zo waarschijnlijk lijkt.

Toen kwam hij met een of ander vulmiddeltje wat je in de koelvloeistofruimte gooit en eventuele kleine gaatjes kunt opvullen. Hierna heb ik geen vermindering meer van de koelvloeistof gehad. Werkte perfect dus. Echter, meen ik me te herinneren dat een andere garagehouder een tijd daarna mij vertelde dat dit de sensor kon beschadigen???

En inderdaad, ik krijg nu regelmatig de melding "Check koelvloeistofpeil", maar zit er meer dan voldoende koelvloeistof in de tank. Mijn gevoel zegt dat er iets niet goed is met de sensor. Ik vraag me af of ik dit kan verhelpen door de vloeistof te vervangen, deze is namelijk wel troebel geworden na die vloeistof. Of moet ik gewoon de sensor vervangen? En zo ja, waar zit deze ergens, moet ik hiervoor dat hele ding losmaken of kan ik erbij als ik de dop eraf draai?

Kan iemand mij hier een advies over geven ajb? Alvast bedankt!!!

g0uq1x

Geplaatst door g0uq1x (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is 'n vlottertje. Zit onder in het expansietankje. Is vrij simpel te vervangen.

Gr.

fluke (0) PRO, 17 jaar geleden

Geen vulmiddeltjes in koelsysteem gooien!!!!!
Dit spul vervuilt het hele koelsysteem (waarschijnlijk ook jouw sensor).
Lek opzoeken en repareren.

Groeten Daniel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.