Opel Astra: Airbaglampje blijft na reset branden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Beste allemaal,

zoals de topictitel al aangeeft, heeft ook mijn Astra G te kampen met een vrolijk brandend airbaglampje. Van de week is de Astra uitgelezen en gereset. Daaruit kwam naar voren dat het spanningsniveau een keer te laag is geweest en dat er een storing is op de beide airbags. (Foutcodes moet ik jullie helaas schuldig zijn.)
Volgens de monteur aldaar duidt dit er op dat het probleem bij de airbag-ecu gezocht moet worden, deze zou dan ook vervangen dienen te worden. Deze ecu zou volgens de beste man mogelijk nog eens gekoppeld zijn aan het chassisnummer, waardoor het monteren van een 2e hands ecu geen optie is. (Dit lijkt mij onwaarschijnlijk, waarschijnlijk bedoelde hij dat wij ook aan zijn portemonnee moesten denken.)

Voordat ik beslis of dat ik deze dure reparatie uit laat voeren, wil ik toch nog even zelf (waar mogelijk) dingen uitsluiten.
* Zijn deze er uberhaupt (of is ben ik gewoon de sigaar en moet er een nieuwe ecu in?)
* Welke zekering is voor de airbags / ecu? (Heb helaas geen instructieboekje bij de auto gekregen.)

Omdat er volgens de monteur 8 verschillende ecu-types beschikbaar zijn, zit ik er over te denken om zelf de airbag-ecu te demonteren, om de zoektocht naar een andere ecu te vergemakkelijken. Maar kan dat zonder problemen en kan ik er nog gewoon mee rijden?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Monique.

Quinta

Geplaatst door Quinta (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat hem eens bij een andere garage uitlezen, want deze storing zit vaak in de bedrading onder de stoelen.

Door-rijden kan, maar denk er om dat je airbags niet werken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.