Opel Tigra: Airco

Bouwjaar: 1995

Ik heeft een tigra met airco,het probleem is dat de airco niet koud wordt, het lampje van de schakelaar gaat gewoon branden,wat ik dus niet weet, moet de ven bij de radiator gaan draaien als ik de airco aan zet want dat doet hij niet. Ze gaan wel allebij draaien als het motor temperatuur boven de 90 C komt.Dus de ven is niet kapot.(twee vennen zitten er op)Want bij mijn Vectra uit 1996 gaat de ven wel draaien als ik de airco aan zet. Wie kan mij daar een duidelijk antwoord op geven?

HG Jaap

opelmini

Geplaatst door opelmini (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kroes6404 (0), 19 jaar geleden

Laat even de vulling van de airco controleren, als er onvoldoende koude middel in zit dan koelt hij ook niet

De ven die je bedoelt zijn volgens mij voor de koeling.

nickstolk (0), 18 jaar geleden

de ven die jij bedoelt is van je condensor en die draait vaak in combinatie met je koeling van de motor omdat de condensor(airco)en de radiatoor(koeling motor) achter elkaar zitten wat ik denk zit het probleem in je kouddemiddel vulling zou ik na laten meten en als er gevuld moet worden zeker zijn dat er R134A in gaat wat het ook zou kunnen zijn is een verzaadigd filter/droger succes ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.