Opel 0: airco

Bouwjaar: 2006

hallo, mijn airco doet het niet meer hij maakte eerst een raar geluid alsof er iets ergens aan langs liep. Ben er mee naar de dealer geweest waar ze dachten dat er niet genoeg koelvloeistof meer in zat, of dat er ergens een lek zat. ZE zouden hem eerst onder druk zetten om te kijken of er ergens een lek zat . Dit bleek niet het geval te zijn dus hebben ze hem opnieuw bij gevuld bleek te weinig koelvleoistof op te zittenen kosten 95 euro. koelde toen weer goed maar na 2 dagen koelt hij alweer niet. Vind dit een beetje vreemd omdat ze dus vertelden dat er geen lek in zat........... weg 95 euro???. Is dit nou een normale gang van zaken ? En als hij niet lek is wat kan er dan stuk zijn......en wat gaat zoiets kosten...........hoop op een antwoord van jullie.

groet Massel

massel

Geplaatst door massel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Even mee terug naar de garage, als hun hem gecontroleerd hebben op lekkage en dat uitsluiten kan hij niet weer leeg zijn.
Hebben ze met fluoriserende middel getest om te zien of ie lek was?
Het kan ook de compressor of de koppeling zijn daarvan..

Cor

massel (0), 17 jaar geleden

Hoi Cor 1822, ja inderdaad ze hebben een fluoirriserend middel toegevoegd voor het geval dat.......... maar lek was hij niet vertelden ze me. NU kunnen ze dus met een speciale lamp kijken of er ergens een lekje zit.............of zo als jij zegt dat er iets anders stuk is wat kost zoiets als je het laat maken......... groeten Massel

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Na 2 dagen al leeg betekend een flink lek. Het is vaak heel moeilijk om een lek te ontdekken, maar je snapt wel dat ie toch lekt. Vacumeren is ook niet de manier om te checken op lekkage, alleen de hele grote lekken komen dan boven water. Kleine lekken laten zich alleen vinden door middel van akoestische controle, alleen met een digitale audio tester kom je erachter waar die lekt. En das nog een hap werk, omdat alles er voor weg moet. Wat voor auto heb je nu, een porsche of een opel?

Bijna altijd is het de condensor die lekt.

Sytze

massel (0), 17 jaar geleden

hoi Sytse......heb een opel astra geen porche.........ik weet dus dat hij lek is heb inmiddels contact gehad met de garage waar ik hem heb laten vullen. En die wilden hem nu gaan lektesten en zoals jij al noemde dachten zij ook aan de condensor en omdat er een misverstand was geweest en ze hem niet op druk hadden gezet en zomaar gevuld haddenzonder lek te testen. Kreeg ik de "koelvloeistof "er dan weer gratis als ze het konden oplossen, netjes dacht ik toch?. Weet jij misschien wat zoiets zoals een condensor gaat kosten.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Mooi zo. Dat is netjes, maar ook normaal. De condensor van jou Astra kost ongeveer 150,- ex btw en montage. Dus je zou ongeveer voor 300,- inclusief alles klaar moeten zijn. Bij mij nog iets minder, maar 300 is wel normaal.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.