Opel 0: Storend geluid

Bouwjaar: 2006

Eind 2003 kocht ik mij een splinternieuwe Opel Zafira 2.0 DTi.
Vanaf de eerste dag constateerde ik een erg storend geluid wanneer ik vertrek EN vooral storend wanneer ik op een laag toerental (ongeveer 2000 tr) en snelheid (ongeveer 20 à 30km/h) rijd. Het rammelend geluid blijft aanhouden wanneer ik dan mijn gaspedaal op deze stand hou. Eens ik wat gas bijgeef of de gaspedaal los is het geluid weg. Dit is erg vervelend wanneer je bv aan het aanschuiven bent in een file of bv tussen de huizen (stad > winkelstraat).

Ik heb dit probleem reeds vanaf de eerste dag aan de verkoper gemeld. Dit heb ik trouwens meermaals herhaald. Ik heb een schrijven gericht aan Opel Belgium. Helaas krijg ik steeds de melding dat dit wel een gekend probleem is maar dat dit niet te verhelpen is. Het zou aan het vliegwiel liggen.

Ik heb verschillende mensen, met dezelfde Zafira (motortype en bouwjaar), aangesproken maar NIEMAND heeft dit geluid al opgemerkt ! Terwijl het een echt opvalllend geluid is. Het geluid bij het vertrekken hebben sommigen wel geconstateerd maar is niet echt storend. Het is mij vooral te doen om het rammelend geluid bij een constante snelheid.

Heeft iemand hier op de forum weet van dit geluid ?
Waar kan ik gaan aankloppen om een klacht neer te leggen ? (buiten de Opelverdelers en fabrikant uiteraard)

Indien ik geen oplossing vind overweeg ik mijn wagen te verkopen. Ik kan dit niet meer blijven aanhoren. Dit zou toch niet mogen bij een nieuwe auto !
Voor mij GEEN OPEL meer ! Never !

Ik hoop op ernstige reakties !!!

DANK U !

jabo40

Geplaatst door jabo40 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je mag toch verwachte dat een auto nieuw deze problemen niet vertoond.
Omdat je het al gemeld hebt an de hoofddealer zou iknogmaals met herinnering aan je eerdere schrijven aandringen op een permanente oplossing van het probleem.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.