Opel 0: Airco doet het niet

Bouwjaar: 2006

Hallo,
Ik heb een Opel Astra diesel uit 2000 (2.0dtl) met een airco die het niet meer doet. Hij deed het voor de winter nog goed. Ik las op problemcar dat het een relais kan zijn. Ik ben naar de opel dealer gegaan en heb gevraagd of het dat kon zijn. Hij vroeg aan mij of ik de airco in de winter had gebruikt, dat heb ik niet. Hij zei: "nou dan is het vulmiddel op, dus dan helpt een relais ook niet". Is het zo dat als je hem in de winter niet gebruikt dat ie dan stuk gaat? Weet iemand wat het probleem kan zijn? en als het een relais is waar zit ie dan?
Alvast bedankt. Groet, Michel

hiephoi

Geplaatst door hiephoi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ehhhhhhhh, moeten we wel eerst weten wat het type,bouwjaar en motortype is he?

primera p11 (0), 17 jaar geleden

In de winter moet je de airco regelmatig laten draaien anders drogen de afdichtingen uit, en dan verdwijnt er koudemiddel langs deze afdichtingen.
Dus het kan heel goed dat tie nu leeg is.

golden bearing (0) PRO, 17 jaar geleden

het is beter voor de airco dat je hem het gehele jaar gebruik advies is hem paar keer per week zeker te gebruiken ook als je denk dat het niet nodig is. dit voorkomt inderdaad uitdrogen van keeringen en o-ringen en vastgaan zitten van het expansieventiel.
dat je airco het nu niet meer doet kan zijn dat het koudemiddel is vermindert hier door zakt de druk in systeem waardoor deze niet meer in schakelt. dit is te controleren door te meten op de stekker van de compressor met een testlampje. als de motor draait en je schakeld de airco in dan moet lampje branden. gebeurt dit dan is de druk oke om de compressor te laten draaien. dan moet je denken aan de electrische spoel van de compressorkoppeling. brandt het lampje niet druk te laag of electrische storing.

groetjes

boerke k (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo Michel,
het kan ook zijn dat bij jou auto de magneet spoel van je aircopomp kapot is of een draad breuk bij de stekker van de airco koppeling dat komt bij opel regelmatig voor.

hiephoi (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Dit was echt iets voor de vakman. Ik heb hem na laten kijken en de condensor (radiateur zat vol met kleine gaatjes) was stuk. Deze vervangen en opnieuw laten vullen. Dit komt bij de Astra vaker voor zeggen ze. Het kostte wat centen(€ 450,-) maar hij geeft nu weer 5,9 graden.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.