Opel 0: tikkend geluid

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal,ik heb een probleem met mijn opel omega b.
als ik s'morgens weg rij dan komt er een vreemd tikkend geluid onder de auto vandaan,het zit ergens tussen de voorzittingen,het heeft niets met het toerental te maken,want als de snelheid groter word dan gaat de frequentie van het geluid ook omhoog.
Ik heb geen idee waar ik het probleem moet zoeken,ik heb gisteren de auto van onderen bekeken maar kan zo op het oog niets ondekken,wel heb ik het idee dat als ik de handrem er iets op trek dat het geluid dan minder wordt,na een uurtje rijden is het geluid weg,en het rare is dat hij het ook niet elke dag heeft.
Wie kan mij helpen ,ik snap er niets meer van.

vr. gr. aadje.

aadje

Geplaatst door aadje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

aadje dat zal niet mee vallen want we zouden het toch eerst moeten horen voordat we kunnen zeggen waar het vandaan komt en dan nog de vraag wat het is.
je zou denken aan de versnellingsbak maar ja gissen is missen.
groetjes jan.

aadje (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan.

Daar heb ik ook al aan zitten denken maar dan zou hij het toch elke keer moeten doen? Dat is juist het vreemde van het vehaal,het kan zijn dat er een week niets aan de hand is,en ik stap de volgende morgen in de auto en de tik is er weer,eerst continu dan wordt het steets minder en dan doet hij het alleen nog met gas geven en na een poosje gaat het helemaal weg?????

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

ja jo dat is nu het probleem want hoe kom je daar achter.
je zou misschien eens bij kunnen houden wanneer het is en hoe lang en bij wat voor temperatuur maar het zal moeilijk zijn om zo iets op tesporen .
wordt het niet erger?
groetjes jan.

aadje (0), 17 jaar geleden

Nee Jan,het wordt volgens mij niet erger,maar het is een rot geluid en ik kan er niet tegen dat ik het niet kan ondekken wat er aan de hand is.het is ook zo vreemd dat waneer ik de handrem er iets optrek het geluid minder lijkt te worden.
Ik zal zaterdag de boel maar eens uit elkaar draaien,ik weet het verder ook niet .anders zit er niets anders op dan af te wachten of er iets stuk gaat.

groetjes Aadje.

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

aadje dat lijkt me het beste en goed kijken of je ergens speling op ziet of voelt en of er niks tegen elkaar komt het zijn soms de stomste dingen die het veroorzaken maar dat weet je pas als je het gevonden heb.
ik kan je dus ook niet echt wijzer maken dus sukses ermee en hoop dat je de oorzaak vindt ; mocht je niks vinden dan gewoon door rijden en als het erger wordt dan nog eens kijken dat lijkt mij het beste.
groetjes jan.

aadje (0), 17 jaar geleden

Oke,in ieder geval bedankt voor je reactie Jan.

groetjes Aadje.

puk (0) PRO, 17 jaar geleden

een tikkend geluid en naar mate de motor warmer wordt wordt het getik ook minder ofnie?
het zal waarschijnlijk aan je klepstoters liggen die zich niet goed meer met olie vullen!naar mate de motor warmer wordt wordt de olie dunner en gaat de klepstoter zijn wek weer doen!
het kan ook zijn dat je nokkenas versleten is komnt ookk nog wel een voor!

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik gok op een lekkage langs de uitlaatspruitstukpakking!

aadje (0), 17 jaar geleden

Ik ben achter het probleem,het licht in de handrem,aan de linker kant is de veer gebroken en nu stelt hij niet meer op,nu is er zoveel ruimte op de handrem hefboom dat deze ergens tegen aan tikt,ik moet het probleem nog verhelpen maar ik weet nu in iedergeval wat het is. allemaal bedankt.

groeten aadje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.