Opel Astra: Airco en zo...

Bouwjaar: 1998

Hallo lezers,

Ik heb een Astra G uit '98 en zit al een jaar met een airco probleem. In mei 2004 werkte de zaak niet meer, laten afvullen en hij deed het weer. Na twee maanden bijgeluid airco : nieuwe pomp.... De zomer vakantie over werkte de zaak weer, in september weer bijgeluid (pomp ??) en geen werking. wederom systeem afgevuld. Weer twee maanden werkend, daarna weer niet.
Ondertussen is mijn Astra ook nog bij de pompleverancier geweest om e.e.a. te bekijken, en zij gaven mij aan (vanzelfsprekend !!)dat de pomp goed was, maar dat het probleem ergens anders lag.Toen kwamen ze in de garage er achter dat er een lek was. Dus airco radiator (condensor?) met filter vervangen + weer afvullen (3x inmiddels). Auto terug van de garage : Airco zou koelen, maar bijgeluid was niet verholpen. Ik inmiddels behoorlijk flauw, maar ja wel een WERKENDE AIRCO !
U raad het al, dit feest duurde ongeveer 4 weken. Ik heb nu nog steeds een jankende airco(pomp), geen werking en ook sist er ondertussen iets vanuit de motor, als ik de airco aanzet.
De auto is steeds in reparatie geweest bij een off. garagebedrijf met airco-service, ik heb alleen de pomp zelf geregeld, maar die was wel nieuw.....
Wie o wie heeft een idee hoe ik nu verder moet.
Ik heb het probleem nu bij de garage neergelegd, maar ja, die zal zeggen : het is de pomp en de pompleverancier heeft de garage al de schuld gegeven.

caddy4711

Geplaatst door caddy4711 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

erikvb (0) PRO, 18 jaar geleden

wat ik je eens zou willen adviseren probeer eens bij een heel ander bedrijf misschien hebben die er een andere kijk op en is je probleem dan wel zo opgelost succes ermee gr erik

caddy4711 (0), 18 jaar geleden

Hallo Erik,

Dat is op zich een goed idee, alleen zit ik nu met de kosten.
Een nieuw bedrijf zal nu niets repareren, zonder kosten te maken. Ik vind dat die kosten al veel te hoog zijn opgelopen....

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch weer terug naar je eigen off. garagebedrijf met airco- service. Je kunt ze een voorstel doen: Als het te verhelpen is door het vervangen van de pomp zijn de kosten voor jezelf, als het anders is, is de auto niet goed gerepareerd en zouden de kosten voor de garage moeten zijn. Wel proberen te achterhalen wat er dan fout is aan de pomp zodat je dan daar geld van kan terugkrijgen. Pomp zou misschien ook kapot kunnen draaien door te weinig koelmiddel ? Dan is een lekkage de schuldige !!

kasperht (0), 18 jaar geleden

Je zou ook bij een andere garage met airco-service een diagnose kunnen vragen van het probleem. Misschien dat zij wel zien wat het probleem is. En als de oorzaak is dat vorig garagebedrijf iets niet goed gedaan heeft kan je na de diagnose bij hen langs om het te laten repareren. Of denk ik nu te simpel...?

sep (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien moet je de speling van je magneet koppeling afstellen want dit moet ongeveer 0.70mm zijn anders slipt hij ook door

caddy4711 (0), 18 jaar geleden

ik heb de problemen besproken met mijn garage en ze hebben het systeem wederom afgevuld en hebben er (weer) een soort fluor ingedaan, om te kijken of de pomp lekt via de poelie.
Voorlopig ben ik tevreden, want de hele zaak werkt weer en dit zonder lawaai te maken ! De vraag is alleen hoe lang ??

sep (0) PRO, 18 jaar geleden

mocht je nog meer problemen hebben dan geef je maar even een belletje dan kijk ik er wel naar
gr sep
06-41499414

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.