Opel Corsa-B 1.4 16V CDX: Airco: hoelang voor ingeblazen lucht koel is?

Bouwjaar: 1999

Hoe lang zou het ongeveer moeten duren voordat de ingeblazen lucht echt "koel" is bij deze auto?
Ik heb namelijk het idee dat dit erg lang duurt (de Volvo S40 van mijn schoonouders is namelijk "instant koel", dus bij inschakelen meteen koele lucht, terwijl mijn Corsa pas na een aantal minuten echt begint te koelen) en dat de ingeblazen lucht niet zo koel is als die hoort te zijn, zelfs niet bij de circulatieschuif op "interne circulatie" en koeling op maximaal... Owja, de compressor werkt (ik hoor 'm aanspringen) en ik verlies ook motorvermogen met de airco aan, dus daar is mijns inziens niets mis mee.
Mankeert er volgens jullie iets aan mijn airco of niet? Zo ja, dan kan ik er bij de kleine beurt eind deze maand bij de garage (STEK-erkend) even naar laten kijken.

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan

Geplaatst door dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi stefan,
jouw soort klachten duiden op onvoldoende vulling van je aircosysteem. Het werkt allemaal wel maar niet zo optimaal meer. dus je voelt minder koeling. Omdat de zomer er aankomt is het inderdaad handig om door je garage er naar te laten kijken, het opnieuw vullen van je airco zal waarschijnlijk de oplossing zijn.
groeten michiel

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Owkeej, hier heb ik iets aan! Dan moet ik d'r toch inderdaad ff naar laten kijken. Thnx!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.