Opel Vectra: airco koelt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

de airco van mijn auto is in juni vorige jaar helemaal opnieuw ingevult, toen werkte goed lekker koud, en nu helemaal niks,
airco pomp werkt wel maar geeft geen koude lucht de leidingen worden niet koud, zit wel fluor in de systeem en ik heb
zelf gekeken met een speciale lampje of ergens lekkages zijn maar ik kon niks zien,
weet iemand wat de probleem zou zijn? ik wacht graag op jullie reacties, alvast bedankt.

Groetjes kebdani77.

kebdani77

Geplaatst door kebdani77 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Het koudemiddel zal er weer uit zijn. Een veel voorkomende lekkage is een slang die vanaf de pomp via een bevestiging op het subframe naar boven gaat. Deze slang schuurt meestal door op een opstaande rand van het subframe. Is slecht te zien aangezien deze slang deels is omwikkeld door een aluminiumhuls.

kebdani77 (0), 13 jaar geleden

Hallo moderator,

bedankt voor jouw reaktie op mijn vraag, inmmidels ben ik naar de airco specialist gaggan en de airco na gekeken, de koudemiddel was inderdaad bijna alles uit, alles na gekeken nergens lekkages te zien aleen bij condensor tussen radiator en condensor kon hij daar niet aan komen en daar zat hij te twijfelen, hij had wel een vlooibaarmiddel om lekkages te dichten, die heef hij in de systeem gedaan en airco gevult nu koelt weer en ik hoop dat helpt, die produkt is iets nieuws ontworpen om lekken te dichten, en hier is de naam van voor mensen die dat nodig zou hebben.

{ Airco R134A Stop Lek Set } //www.toralin.nl/particulier/products/Airco-R134A-Stop-Lek-Set.html

MVG.Yosef

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Mooi dat je airco weer werkt maar een gemenere troep dan die Stop Lek is er niet.
Als iemand bij mij komt en ik weet dat het spul er in zit, sluit ik de machine niet aan.
Het is hetzelfde als met die radiateurpillen: behalve het lek wordt er nog alles dicht gemaakt.
Dit noem ik niet repareren maar uitstellen van executie. De echte oorzaak is hiermee niet verholpen.
Eens kijken hoelang de aircopomp dit volhoudt.

VWGolf16D (0), 13 jaar geleden

Vorig jaar heb ik hetzelfde probleem gehad. Na laten kijken bij een vakgarage en die heeft er een paar dingen uitgehaald die kapot moeten zijn, waaronder ook de pomp dacht ik. Nog ergens anders nalaten kijken en hier hebben ze ook een stoplek ingedaan. Zag er trouwens wel anders uit dan die van jou. Airco weer bijgevuld maar na 1 week was alles weer weg..... Ik gebruik tegenwoordig ARKO. Misschien dat ik het nog laat maken maar ja de kosten zijn een beetje aan de hoge kant (€550,-)

kebdani77 (0), 13 jaar geleden

ja het is ingewikkelde probleem, bij mij is niks duidelijk te zien dat kapot is want zit fluor in de systeem en die kun jij makelijk opsporen met 'n uv lamp bij lekkages, bij mij is dat nergens te zien aleen aan een kant van de condensor die is moilijk te zien of zou ik die los moeten maken maar dat is geen gewenst klus, dus de stop lek is 'n alternatief oplossing voor mij het is dure oplossing €70, maar als het werkt dan zou heel mooi zijn anders moet ik de comdensor vervangen, succes nog.

sel (0), 13 jaar geleden

...stop lek.. airco seal.. etc.. is dat is allemaal rotzooi van paar tientjes welk op termijn je hele airco systeem kapot maakt.

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

I.d.d. aan dit spul kleven meer nadelen dan voordelen, waardoor men later met grotere uitgaven te maken krijgt .

Tevens moet altijd als dit produkt gebruikt wordt, de filter/droger vevangen te worden ! lekstop middel reageert op vocht.

@kebdani77, wees sportief en eerlijk als je straks weer problemen hebt ? om te vermelden bij het bedrijf dat er lekstop middel is toegevoegd.
Als het bedrijf GEEN recycle guard heeft, draait het recover apparaat aan gort.

kebdani77 (0), 13 jaar geleden

hallo allemaal,

als eerste wil ik jullie bedanken voor jullie reacties,en dan wil ik jullie vragen is dat bewezen dat stop lek R134 aleen maar nadelig en schadelijk voor airco systeem, heeft iemand ervaring mee? want degene die mijn airco gemaakt heeft vertelde dat die product nieuwe is en dat hij zelf nog geen ervaring mee heeft, maar niet schadelijke voor systeem is, ik zal niet zeggen dat helemaal vertrouw in die product heb maar aangezien de prijs er van €70 hed ik wel een fijne gevoel over, want voor iets meer kan ik nieuwe condensor kopen, alvast bedankt.

vriendelijke groeten Yosef.

Pascal Limpens (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit product is al jaren in de handel en is troep, niet alleen voor je systeem
maar ook voor de mensen die in de toekomst je systeem leeghalen.
Airco-machine zal in de soep draaien door dit spul.
Tevens werkt dit spul tijdelijk, maar alleen aan de lage druk zijde van je systeem.
Condensor is hoge druk, dus hier werkt dit niet.
Beter voor een paar euro een nieuwe condensor monteren.

Grtz, Pascal

kebdani77 (0), 13 jaar geleden

Hallo Pascal,

bedankt voor jouw reactie, als ik het goed begrijp jij bent airco specialist, mijn is: wat nu? de airco doet het goed nu maar voor hoelang? wat moet ik nu doen? moet wachten tot die niks meer doet of moet gewoon de condensor vervangen? en als het geval is weet jij ongeveer wat zou ditkosten? het klinkt goed bij jou, jij zegt voor een paar euro kan ik de condensor vervangen, als het zo is dan laat ik hem beter maken voor dat andere problemen krijg, en wie weet mischien komen wij tot de zaken, alvast bedankt.

Groetjes Yosef

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt het risico nemen om te wachten dat de airco helemaal niets meer doet, meestal uit zich een goedkope reparatie zoals deze, in een veel hogere kosten post. Dus eerst besparen om naderhand toch nog duurder uit te komen.
Ik denk dat Pascal bedoelt met een "paar euro" meer uit te geven dat die kosten niet opwegen, tegenover dat het systeem straks helemaal niet meer werkt.

kebdani77 (0), 13 jaar geleden

het klinkt niet zo best allemaal, maar ja nu is het zo gebeurt mischien heb ik pech, en wie weet mischien gaat dit ook lang mee,
daarom besluit ik om dat te laten hoe het is en wachten er gebeurt.

vriendelijke groeten Yosef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.