Opel Vectra: airco probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo...

Heb hier een Opel vectra staan waar ik afgelopen week de welbekende dubbele slang op de aircocompressor heb vernieuwd, hierna heb ik het systeem afgevuld met ongeveer 750 gramm koudemiddel terwijl er eigenlijk 900 gramm in moet. Lijkt me eigenlijk geen probleem. Nu laat ik de airco test draaien en dan heb ik een lage druk van ongeveer 2.5 a 3 bar en een veelste hoge druk op de hoge drukzijde van 20 a 25 bar..???? Nu draait de airco vin gewoon goed mee op volle snelheid alleen is mijn vraag moet de motorkoelvin ook op volle snelheid meedraaien, of niet??? Bij deze auto draait hij in ieder geval niet mee, heb wel de zekeringen en relais gecontroleer maar die zijn goed. Heeft iemand ideen voor me, want deze hoge druk is niet goed voor de pomp aangezien deze herrie gaat maken op toeren, wel is het zo dat als de auto eenmaal rijdt en op de snelweg is dan hoor je de pomp niet, en zal dan naar alle waarschijnlijkheid de druk in het systeem gedaald zijn....

Patje8412

Geplaatst door Patje8412 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Double G (0), 17 jaar geleden

Volgens mij moet je dit zoeken het droogfilter dat verstopt zit waardoor de druk niet goed weg kan in de richting van de verdamper.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Of je hoge drukschakelaar doet niets, of je condensor wordt te heet. Laat anders eens de fan (alle) meedraaien geforceerd om te kijken of ie dan niet te hoge druk opbouwd.

Sytze

Nscf1000 (0), 16 jaar geleden

Hallo Allen,

Eigenlijk een nieuw item..
Maar die welbekende dubbel airco slangen, kun je deze zonder speciaal gereedschap demonteren? Om vervolgens nieuwe ledingen te plaatsen (ik heb het niet over afpersen en vullen etc.) Mijn eigen Opel garage is te druk voor deze klus.

Groet Opel vectra 1.8XE1 bouwjaar 2000
Aanschaf jan 2003 : 89.000 km Nu gereden 149.500. Redelijk tevreden rijder, Alleen jammer van die nerveuze motor die af en toe hort en stoot. (Af en toe echt beroerd, met name dan stadsverkeer)
Geschiedenis 2003-2007
In april 2004 Reparatie zij airbag voor 67 euro
Bij APK in 2004 Draagarmbussen vervangen (en 4 nieuwe banden) tot 870 euro
Bij grote beurt in jan 2005 o.a. afdichtingen/rubbers B en M -stijlen vervangen + Dakspanten vastzetten (lagen los/trilden) totaal 569 euro.
Maart 2005 APK + Ophangrubbers stab. stang voor vervangen + scharnierpennen vervangen tot. 172 euro
Jan 2006 onderhoudsbeurt Rem schijven + blokken VOOR vervangen 650 euro
Maart 2006 APK - Remblokken achter vervangen + achterste knalpot 365 euro
nov 2006 T demper vervangen 187 euro
jan 2007 Onderhoudsbeurt + distributieriem vervangen 386 euro
feb 2007 Luchtmassameter vervangen (toevallig hoor , net de riem vevangen) 297 euro
juni 2007 Lekkage Aircoleiding (compressor />> condensor) Buiten de garage om vastgesteld. Moet ca. 400 euro kosten (als het hier mee klaar is).

Groet Vectra rijder

peerbmw (0) PRO, 16 jaar geleden

even een vraagje....WAAROM wil je graag dat iedereen weet dat jij je auto goed onderhoud???
Ik persoonlijk vind dat informatie waar niemand op zit te wachten...je wilt een antwoord op je airco-vraag namelijk!
De leiding is ter hoogte van de koelradiateur (linksonder) gekoppeld met een snelkoppeling...daar heb je even wat handigheid bij nodig(of speciaal gereedschap) voor de rest is er eigenlijk geen montageprobleem!! succes!!

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

als je leiding langdurig lek is geweest hoopt zich vocht op in de fiter droger. waarschijnlijk is dit de oorzaak van je probleem.
normaal gesproken draaid er maar 1 koelfan

willem22 (0), 16 jaar geleden

Hallo Patje

Waar koop je deze slang en wat zijn de kosten ?

Ik heb namelijk ook de welbekende dubbel lek

Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.