Opel Vectra: Airco probleem

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 2.2 DTR

Iemand een idee!?

En tijdje terug kwam ik er achter dat de airco het af en toe deed. Uiteindelijk de pomp laten vervangen in december.
In de winter periode (wat je nog winter kan noemen!?) heb ik hem zo nu en dan gebruikt, alleen moeilijk te voelen of hij echt goed koel was
tenopzichte van buiten temp.
Onlangs kwam ik er achter met het warmere weer, dat hij toch niet echt super koelde. En een paar weken geleden merkte ik dat de airco het helemaal niet meer ging doen. Ben terug gegaan naar de airco specialist en die heeft het systeem nagekeken of er ergens en lek zat (bij het afvullen van de nieuwe pomp vloeistof ingedaan). Dit was niet het geval. Wel kwam hij er achter door een tikje te geven tegen een relais dat hij aansloeg (je hoort een klik en de vin gaat draaien). Ondanks dat hij het ging doen, koelde nog niet optimaal. Bij druk meting gaf hij aan dat de hoge druk 8 bar en lage druk 3 bar was. De druk van 3 bar moet volgens hem max 2 bar zijn. Zijn mening, drukventiel (regelventiel?) en relais niet in orde.

De Airco spec. gaf aan dat ik het relais moet vervangen en dat ik eerst even de airco goed moet laten draaien, om te kijken of het drukventiel los komt, ander wil hij het gaan vervangen. Je merkt dat als je de relais een tik geeft hij koud blaast, maar tijdens het rijden toch zo nu en dan weg valt. Heeft dit echt alleen met het reails te maken?
Ik wil de realis gaan vervangen, maar is dit de enige relais die ik moet vervangen? In de relaisbak aan de accu en dan nr. 1 (van de 6), zwart blokje (Heb ook alvast een opel partnr. 6238536).

Alvast dank!

DvanLeen

Geplaatst door DvanLeen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

DvanLeen (0), 17 jaar geleden

Iemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.