Opel Omega: Airco probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: x2.5td

Na het plaatsen van een nieuwe condensor en droger en het laten vullen van het systeem, deed de airco het weer als nieuw. Na thuis gekomen te zijn en even later de auto opnieuw gestart te hebben doet het volgende probleem zich voor. De airco staat heel even aan om vervolgens niets meer te doen. Dit doet hij iedere keer als ik hem start. De airco specialist snapt er niets van en ik ook niet. Hij heeft het systeem opnieuw geleegd, gevacumeerd, druktest uitgevoerd en opnieuw afgevuld, zonder resultaat. Voordat de condensor lekt raakte heeft hij het altijd perfect gedaan. Wie herkent dit probleem en weet waar ik moet zoeken of wat ik moet doen om dit euvel op te lossen. De dealer wist ook geen antwoord.

ruudwiwik

Geplaatst door ruudwiwik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

druk sensoren controleren
lijkt of ie nu op (over)druk afschakelt
kan ook een verstopt filter zijn
als dit niet gelijk vervangen is

ruudwiwik (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]druk sensoren controleren
lijkt of ie nu op (over)druk afschakelt
kan ook een verstopt filter zijn
als dit niet gelijk vervangen is[/quote]
Waar zit de druk sensor en welk filter bedoel je?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

de sensoren zitten in de hogedruk leiding
en het filter zit meestal naast of tegen de condensor(radiateur) gemonteerd

ruudwiwik (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]de sensoren zitten in de hogedruk leiding
en het filter zit meestal naast of tegen de condensor(radiateur) gemonteerd[/quote]
Filter (droger) is samen met de condensor vernieuwd. Airco werkte perfect na het vullen, maar nadat de auto 10 a 15 minuten had stil gestaan, koelt hij nu alleen nog maar heel even na het starten van de motor, ongeveer 1 minuut en daarna doet hij niets meer.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

toch of sensor of druk in het systeem

ruudwiwik (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]toch of sensor of druk in het systeem[/quote]
Druk sensor is goed. Ik heb druk ( ongeveer 6 bar hogedruk) in het systeem en pomp slaat (hoorbaar) aan. Van Opel gehoord dat het heel misschien de thermostatisch geregelde expantieklep kan zijn, maar zij hadden zij nog nooit meegemaakt dat zij deze hebben moeten vervangen. Aangezien deze achter het dashboord zit zou ik graag alle nuttige infomatie over deze klep willen ontvangen voordat ik mijn dashboord moet gaan slopen. Ook zou ik graag willen weten of deze klep ingebouwd te controleren is.

Systeem zit niet verstopt. Diverse leidingen los gehad en met de mond doorgeblazen, er kwam dan gewwon lucht uit de andere kant.

Dennis Astra (0), 16 jaar geleden

bedieningspaneel van de knoppen ook goed? heb dat namelijk met mn vectra gehad bleek een klein kabeltje er niet goed in tezitten

ruudwiwik (0), 16 jaar geleden

[quote=Dennis Astra]bedieningspaneel van de knoppen ook goed? heb dat namelijk met mn vectra gehad bleek een klein kabeltje er niet goed in tezitten[/quote]
Bedieningpaneel is helemaal in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.