Opel Admiral: Alarm en knipperlichten?

Bouwjaar: 1973, Brandstof: LPG, Motorcode: 5.4 V8

Bij mijn oldtimer (Diplomat V8 1973) heeft de vorige eigenaar een "alarm" ingebouwd, een Gemini 1160. Welnu, als ik de accu los heb gehad en weer aansluit gaan alle knippers aan en ik krijg ze niet meer uit. Er zijn twee oranje draden aan de schakelaarin het stuur bijgesoldeerd, hier zitten zwevende 5A zekeringen in. Als ik deze weghaal verandert er niks. Iemand enig idee waar ik moet beginnen? Het alarm mag gesloopt, ik heb nu toch al het halve dashboard eruit, incl. beschadigingen etc, het betreft een oude maar fijne auto met olderwetse techniek...

alfers

Geplaatst door alfers (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Admiral? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

voorlopige oplossing, auto op contact zetten, en dan accu pas aansluiten. Op die manier omzeil je even het alarm.

Groeten Marcel

alfers (0), 15 jaar geleden

Heb het alarm eruit, ik krijg aleen m'n knippers niet aan. De originele functie voor het parkeerlicht L/R werkt nog wel. Zou dus betekenen dat de bedrading naar de knippers via alarm loopt en daarna naar het knipperrelais? Tijdens het prutsen en proberen hoor ik het relais normaal tikken zonder dat de lampies aangaan, soms ook met lampies. Als ik het alarm helemaal afkoppel (alle multistekkers eruit) doet er ook niks meer van de knippers, alle andere functies blijven normaal. Snap er geen zak meer van, de auto is 35 jaar oud, zo moeilijk kan het toch niet zijn?

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk alarmlichtschakelaar defect dan, deze moet in de UIT stand de draden van de stuurkolomschakelaar ( richtingaanwijzers ) doorverbinden.

Groeten Marcel

alfers (0), 15 jaar geleden

Thanx, ga ik ook proberen, hebnog wel ergens zo'n schakelaar liggen, anders gewoon koud doorverbinden. Ben er achter dat er twee draden van de knippers het alarm ingaan maar niks het alarm uit. Alle andere draden zijn voeding, massa, antenne, sirene e.d. Geen draad die ik naar het knipperelais oid. zie lopen. We blijven proberen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Admiral of stel zelf een nieuwe vraag.