Opel Zafira 2017: alarmlichten aanhanger

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: B14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Bij mijn Zafira is achteraf (in 2017 al) een trekhaak ingebouwd. De caravan hangt er met succes al jaren achter. Maar.... Als ik de alarmlichten aan zet en de sleutel uit het contact haal, werken de knipperlichten op de caravan niet. Is dit in te stellen / aan te passen?

Christ

Geplaatst door Christ , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman PRO, 1 maand geleden

Heeft dit wel gewerkt? Vermoed namelijk dat het via contact loopt, want de knipperlichten worden via een module geregeld ivm canbus. En dat module werkt alleen via contact als ik me niet vergis.
Zal alleen aangepast kunnen worden als je daar een permanente schakeling op maakt via bv een apart relais.

Christ, 1 maand geleden

Dit heeft blijkbaar nog nooit gewerkt. Zit blijkbaar niet in de standaardinstellingen. Maar afgelopen zomer kwam ik op een ongelukkige plaats met de caravan stil te staan en zette ik mijn alarmlichten aan. Ze werken wel op de auto, maar niet op de caravan. Zou mooi zijn als daar ook op werken.

Christ, 1 maand geleden

De moderator vraagt of ik al een oplossing heb. Buiten de reactie van Siem Bijman (waarvoor dank) heb ik niets meer vernomen. Dus nee het probleem is niet opgelost. Jammer, maar niet onoverkomelijk. :-)

lemke, 5 dagen geleden

ik vermoed dat het probleem in de aansluiting ligt kijk eens in de zekeringkast of de plus die naar de module gaat een constante plus is en niet uitvalt als je contact uitzet plus moet er op blijven staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.