Opel Vectra: Alle meters en lampjes doen raar

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb sinds enige tijd een vreemd probleem met mijn snelheidsmeter, toerenteller en al de andere meters en lampjes van de cockpit. Als ik aan het rijden ben beginnen de lampjes van de accu en de ABS soms te branden en 2 seconden later gaan ze weer uit, wanneer dit gebeurt vallen al mijn meters ook uit en soms brandt het motorelektronica verklikker lampje er dan ook nog bij. Soms valt de cruise control dan uit en kan ik die ook niet meer aan krijgen tot de tijd dat de auto uit gaat. Wanneer ik hem dan weer opnieuw aan zet is het helemaal over en werkt alles weer, tot het hele verhaal dan weer opnieuw begint.

Heeft iemand misschien enig idee wat dit probleem zou kunnen zijn?


Alvast bedankt,

Michel

Xilver

Geplaatst door Xilver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Accu die slecht begint te worden, accuklemmen die teveel weerstand hebben, zou je kunnen voelen als je dit probleem hebt even voorzichtig aan de accuklemmen voelen als ze enorm warm zijn heb je daar een probleem.

Kan ook een probleem nog kunnen zijn met je instrument zelf...De CIM de ecu achter je stuur kan problemen geven enz...

Zou hem eens laten uitlezen, kan evt, meer duidelijkheid geven.

Xilver (0), 11 jaar geleden

Ik ga het proberen zodra ik naar de garage kan. Ik post hier wel als ik weet wat er aan de hand is.

Update: Ik ben vandaag naar de garage gegaan met dezelfde vraag als hierboven beschreven. Ze hebben mij geadviseerd de ABS stekker onder de motorkap een schoon te maken, en in te spuiten met contactcleaner/wd40. Tot nu toe heb ik het probleem nog niet terug gezien. Maar aangezien het niet te zeggen is wanneer het weer zou kunnen gebeuren wacht ik het nog even af.

Het is echt het euvel geweest, want hij werkt nog steeds goed, zelfs nu na langere tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.