Opel Vectra: ander motor

Bouwjaar: 1996

ik heb een vectra b met een 1.8 16v motor [x 18 xe] weet iemand of het mogelijk is om een 2.0 16v [x 20 xev] of een 2.5 v6 [x 25 xe] in te bouwen.
alvast bedankt

roju

Geplaatst door roju (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

alles kan maar dan moet hij opnieuwe gekeurt worden bij het rdw en je moet alles over bouwen je remmen kabelbomen computers motor steunen wiel ophanging en meschien ook nog het subvreem voor.

gr tijne

Hans4040 (310) PRO, 19 jaar geleden

En wat denk je van de versnellings bak?

mvg,
Hans.

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

tuurlijk,alles kan!Maar tis wel een pakkie werk.
En bij inbouw van een 6 cilinder moet je m laten keuren bij rdw inderdaad.
Maar van een 1.8 16V naar een 2.0 16V scheelt niet zoveel.
Waarom niet je auto inruilen op een wat sterkere uitvoering.
Mocht je het toch willen doen dan kan je beter een schade auto kopen en de handel overbouwen.Ook namelijk de kabelboom zal heus een stukkie anders zijn.Ik heb het wel meer dan eens bij Kadettjes gedaan (van 1.2,1.4 en 1.6 naar 2 liter GSI)maar daar is het al aardig wat werk.Vectra is nog ff een stukkie complexer.
Weet waar je aan begint!

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kabelboom van de x1.8xe en x2.0xev zijn volgens mij en de vraagbaak identiek alleen de computer en de teller (tot 260km/u x20xev)zijn anders.

De x2.5xe wordt wel flink verbouwen (ik heb zelf een x2.5xe en weet hoe vol dat ding ligt, en dat is pas nutig ruimte gebruiken.)

Daar zijn de kabelboom, bak, schakel mechaniek, aandrijf assen, enz enz anders van.

Willem

tijne (0), 19 jaar geleden

patrick ook als hij naar een 2 lieter gaat moet hij opnieuwe gekeurt worden want zelfs als ik mijn c16se vervang voor een c16nz (26pk minder) moet hij opnieuw gekeurt worden want de auto papieren kloppen niet meer en daar gaat het namelijk om.

en daarnaast moetj e dus ook met papieren aan kunnen tonen welke motor er in ligt als je dat neit kan dan moet je auto een pk test onder gaat en die kost iets van 130 euro uit mehoofd (kan er naast zitten maar het is duur)

gr tijne

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

is niet waar martijn. Je kunt bij de verzekeringsmaatschappij een melding maken dat er een donor motor in gekomen is. Deze mag niet meer dan ? % van het originele motorvermogen meer hebben.

roju (0), 19 jaar geleden

bedankt voor jullie andwoorden die v6 laat ik maar zitten ik ga maar op zoek naar een donor met een 2.0 blok.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat geld voor een vermogenstoename van meer dan 40%

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.