Opel Vectra: dashboard met toerenteller inbouwen..kan dat?

Bouwjaar: 1997

He hallo,

Weer eens een vraagje:

Kun je zomaar een ander dashboard inbouwen in een vectra B uit 1997?

Ik heb er nl een met een zonder toerenteller, en wil er graag een indoen met toerenteller, en het liefst natuurlijk zo dat het allemaal werkt!!!
En staat de kilometerstand vast in de teller? Wil nl het liefst niet knoeien met de teller.

Nou, ik hoop dat jullie me weer kunnen helpen.....

Groetjes,
Vincent

vinny11824

Geplaatst door vinny11824 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Ja je kan een dashboard van een andere vectra met toerenteller inbouwen. Ik heb het ook gedaan en het is erg simpel. De aansluiting is hetzelfde, alles werkt gelijk, je hebt niets meer nodig dan het nieuwe dashboard.

Helaas staat de km-stand opgeslagen in het dashboard. Bij het vernieuwen veranderd dus ook de km-stand. Ik ging van 106.000 naar 58.000, dus op zich niet verkeerd :P Geen id of daar wat aan te doen is, ik had het ook liever niet gehad, maar een toerenteller is me meer waard dan een correct km-stand, aangezien ik de auto toch nog lang niet wil verkopen.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

En hoe doe je dat dan bij een keuring waar ze ieder jaar de KM stand opnemen ???

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

krijg je in het NAP 1 keer een onlogische km stand (die wel opgenomen wordt volgens mij). Daarna zal het verloop van de opbouw van km in de loop van de jaren normaal zijn. Bij verkoop moet je wel kunnen verklaren waarom er een onlogisch stap in zit. Dat is dus inbouw van een ander dashbord voor de km teller.

tijne (0), 19 jaar geleden

je kan allebij de kasten openschroeven en dan het middelste deel (km teller) van de een over zetten in de ander dan behouw je je teller stant(als hij niet digitaal is)


gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hij is digitaal martijn, vroeger bij die ouwe assies kon je daar nog mee rommelen, heerlijke simpele auto's die astra's F.

Volgens mij kunnen ze bij de dealer de km.stand overzetten.

Willem

vinny11824 (0), 18 jaar geleden

He bedankt allemaal!!!

Ga er een aanschaffen op ebay duitsland, en dan zie ik het wel.

Groeten,Vincent

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de dealer kan de km stand allen bij een nieuwe klok overzetten helaas. niet bij een klok die meer dan 100 km op de klok heeft staan..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.