Opel Astra: Astra G 20. dtl motor loopt goed,maar rookt te veel

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dtl

hallo,

ik heb een probleempje met mijn astra g......
het probleem was.....ik starte mijn auto en liet em stationair draaien,maar na een paar minuten warm gelopen te zijn......begon hij veeel te roken (wiite rook).....ik ben naar de garage geweest en zij vertelde mij dat de turbo mogelijk kapot was...nou heb ik een 2e hands turbo gekocht en die erop laten zetten......ik heb de auto opgehaalt en ging er mee rijden,na een paar minuten mee gereden te hebben begon hij weer veel te roken.....de garage zei dat mogelijk deze turbo ook nie goed is, ik heb toen weer een andere turbo gekocht bij een bedrijf die gebruikte turbo's verkoopt...nou hebben ze deze erop gezet en blijkt hij weer het zelfde probeelm te hebben....hij blijft gewooon veel roken.....en nu komt er zelfs beetje motorolie uit de uitlaat...hij blijft gewoon netjes lopen tempratuur is ook normaal,maar het enigste probleem is dat er te veel rook uit komt,weet iemand misschien wat de probleem kan zijn ?


Groetjes,

John

johnny2000

Geplaatst door johnny2000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JoeNeL (0), 16 jaar geleden

Witte rook duidt op water bij de olie. Kijk je koelvloeistof niveau eens na?
Turbo kapot zou normaal zwarte/blauwe rook moeten geven.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer het oliepeil,misschien is dat veel te hoog omdat er brandstof in de motorolie komt door lekkage onder het klepdeksel bij de verstuivers.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.