Opel Astra: Astra G dynamolampje flikkeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16SZR

onder het rijden flikkert acculampje ongecontroleerd. Vaak knippert het motormanagementlampje in zelfde frequentie mee en soms brandt manag-lampje even en dan gaat alles weer uit. Dynamo is nieuw (100 amp) is al 2x bij specialist getest, geen problemen hierin. Soms doet startmotor niets, na poosje dan weer wel. soms valt stuurbekrachtiger (electrisch) uit, dit terwijl het dynamolampje niet brand. soms gaat toerenteller eigen leven leiden.
De auto heeft nog niet 1x zonder stroom gestaan. tijdens het rijden blijft er 14.6 volt op de accupolen staan, goed dus.
Zal vanavond nog een lampje op de aansluiting van draad naar dynamo-contolelamp aansluiten om te controleren of stroomlevering echt onderbroken wordt.
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn....

Sjaak F

Geplaatst door Sjaak F (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

je zou zeggen dat er ergens een slechte verbinding zit.
heb je geen storingen in het systeem zitten?
zo niet dan zul je denk ik moeten beginnen met de massa verbindingen tecontroleren en tereinigen maar je moet wel zoeken waar ze zitten wat daar kan ik je niet mee helpen.

groetjes jan.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meten met stilstaan is geluk hebben dat de storing er net is dan.

Als het onder het rijden gebeurt zal het een los contact zijn, door gesleten draad welke tegen het chassis komt o.i.d.

Cor

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Klinkt als slecht massacontact

mike1982 (0), 17 jaar geleden

slechte dynamo ik heb hetzelfde gehad, hij gaat flikkeren zolang je rijd en als ie een tijdje stil gestaan heeft brand ie niet meer.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja Sjaak heeft hem al 2 keer laten testen en hij was goed bevonden, dus dan is het gewoon verderzoeken naar zaken als draadbreuken, slechte massacontacten enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.