Opel Astra: Probleem met cruise control

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z19DTJ

Een vriend van mij heeft vorige week zijn nieuwe Opel Astra H GTC opgehaald en heeft daar fabrieks af cruise controle op besteld. Nu heeft hij zijn auto twee weken later gehad dan gepland ,omdat er Tom Tom ingebouwd moest worden en hier is iets fout gegaan.
Er is ergens kortsluiting mee gemaakt ,waardoor de dealer bedrading moest repareren ,nieuwe software moest bestellen en een nieuwe sleutel moest in leren.

Het probleem wat in de cruise controle zit is het volgende: De cruise controle kan alleen geactiveerd worden met het rempedaal ingetrapt tijdens het starten. Vergeet hij dit te doen ,dan moet hij stoppen langs de weg om zijn cruise controle te activeren.

Vreemde zaak dat regeleenheid de cruise controle alleen activeert bij een klem 50 signaal. Hij is bij zijn dealer geweest ,maar die proberen hem af te schepen en zeggen dat het aan het inspuitsysteem ligt ,qua verschillende merken Bosch en Siemens. Het instructieboekje vermeld enkel dat het rempedaal 1 keer bedient moet worden vanuit veiligheid overwegingen.

Iemand zoiets al eens eerder mee gemaakt?

WouterD

Geplaatst door WouterD (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

WouterD (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik ben erachter , ik heb de dealer gebeld en deze vertelde mij dat hij meer klanten heeft die hier over klagen. Op de Astra H word tijdens starten en remmen een controlefunctie uitgevoerd mbt de remlichten ,de remdruk van de ABS en in deze modus kan dus ook alleen de cruise controle geactiveerd worden.

Het komt er dus op neer dat de berijders moeten wennen aan deze procedure.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.