Opel Astra: Astra G "stuitert" over voorwielen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Sinds kort hebben mijn vriendin en ik een Opel Astra G 1.8 hatchback. In principe een prima auto, maar wij lopen een beetje tegen een probleem aan.

Bij het nemen van een scherpe bocht, vooral naar links, lijkt de auto over zijn voorwielen te stuiteren, er zijn pas 2 nieuwe voorbanden op gegaan (Michelin), we hebben de auto nog niet erg lang en de auto is met deze banden afgeleverd, tijdens de proefrit hebben wij niets gemerkt.

Nu kwamen wij er achter dat de garage waar we hem vandaan hebben een beetje een beuntent is, aangezien de rechtervoorband er ook verkeerd om op zit, de buitenkant zit aan de binnenkant... maar kan dat dit probleem veroorzaken? Een vriend van mij zei dat het aan de uitlijning van de auto kan liggen, de auto trekt ook wel een beetje naar rechts als je het stuur los laat, maar ook dan, kan dat zo'n probleem veroorzaken?

Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft!

Groeten,

N. Schilleman

nvschilleman

Geplaatst door nvschilleman (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

ja dat is mogelijk hoe zagen de oude banden er uit, qa slijtage scheef afgesleten? laat hem anders even op uitlijning controleren dan kun je dit uitsluiten

nvschilleman (0), 11 jaar geleden

De oude banden waren inderdaad scheef aan de zijkanten afgesleten! Van de week maar gelijk even naar laten kijken, dit rijdt zeer vervelend en zeker met de aankomende gladheid is dit niet echt veilig.

bkr22 (0), 11 jaar geleden

Misschien zijn het knappe banden die gebruikt zijn en er een noodstop mee is gemaakt met een auto zonder abs... Dan heb je op het loopvlak een vlak kantje...

nvschilleman (0), 11 jaar geleden

Om nog even de oplossing te plaatsen, het zat hem inderdaad in het uitlijnen van de wielen, waren erg slecht uitgelijnd!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.