Opel Astra: Astra J foutcode P261A

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 LKR

Een nieuwe Astra J met 1700 dieselmotor geeft als foutcode P261A storing motorkoelvloeistofpomp, nu zitten er 2 waterpompen op, 1 die word aangedreven door de poly-riem en 1 hulp-elektrische pompje.
Als ik het goed begrijp zit er een soort vrijloop op de waterpomp die is aangedreven door de polyriem? En de elektrische zorgt dan voor de stroming of vergis ik me hier in???
En iemand deze foutcode al eens gehad?? Ik hoor de elektrische pomp trouwens niet nalopen als de motor warm is en volgens mij is dat wel de bedoeling, als ik het systeem kan vergelijken met bijv. volkswagen die deze constructie ook gebruiken volgens mij hoor je de pomp nog even doorlopen als je de auto stilzet...
Van de informatie,schema's ed. op TIS word ik sinds de Insignia niet meer zo vrolijk ze hebben het er niet duidelijker op gemaakt bij opel met de schema's ed. erg onoverzichtelijk geworden.

downforthecause

Geplaatst door downforthecause (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

bij dealer neer zetten ....

komen hun er niet uit technische dienst mailen .....

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Wij zijn erkend reparateur voor Opel en doen daarnaast alle merken dus ik ga hem niet naar de "dealer" brengen en ik kan zelf de Technische dienst bellen.
Aangezien het nu weekend is en ik pas vrijdag laat de auto binnen heb gekregen heb ik alleen even snel checks ed. uit kunnen voeren, tevens vraag ik niet om hoe ik moet handelen maar of iemand zinnige ideeen heeft of dit probleem al eens heeft gehad of meer inzicht in deze motoren heeft.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

op die fiets, duidelijk

1 waterpomp is gewoon een ouderwetste, meschanische aandrijving en werkt zolang de motorloopt, de andere is dacht ik een nalooppomp, maar kan ook wel eens voor voorverwarming van de koelvloeistof gebruikt worden

de code refereert in elk geval naar de elektrische pomp. geen koelvloeistof in de stekker zitten bv

COX (0) PRO, 11 jaar geleden

Beste, je zal al wel contact gehad hebben met eTAC, de elektrische pomp dient enkel om de EGR van koeling te voozien. De met riem aangedreven waterpomp heeft een vrijloopkoppeling vergelijkbaar met een aircopomp koppeling, maar werkt juist andersom, als je hier geen stroom opzet zal de pomp werken. Een optie om het eco-rijden te verbeteren :-), de koppelingen willen wel eens mankementen vertonen, zeker de eerste generatie.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

eTac nog niet gesproken, de auto is ook weer aan het rijden op het moment, kreeg de fout er maandag niet meer in nl. dus de klant is weer gaan rijden met de auto, hij heeft wel een afspraak voor verdere controle, begin juni.
En bedankt voor de informatie, ik had via GlobalTis al zoiets begrepen met die vrijloop maar daar is tegenwoordig niet meer alles zo 1-2-3 terug te vinden.
Zodra ik verder kan of meer weet laat ik het weten.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Heeft even geduurd maar de oplossing is inmiddels bekend via Opel.

De koppeling van de Waterpomp komt dus niet los hierdoor zet hij deze foutcode.
Waterpomp vervangen, en er komt nieuwe software binnenkort via Opel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.