Opel astra station 16: Astra stottert/schokt houd in motorlampje brand af en toe

Bouwjaar: 2000

Goedendag
Ik heb een probleem met mijn astra(1600 8v bj 2000 op g3 kmstand 105000)Hij stottert soms tijdens het rijden als je dan het gas weer iets loslaat verdwijnt het en komt daarna weer terug(zowel op gas als benzine)het motorlampje gaat soms branden en gaat na de motor de motor opnieuw gestart te hebben gewoon weer uit.

Het vreemde is soms doet hij het wel en soms weer niet.Hij heeft op 105 zijn beurt gehad(daarvoor stotterde hij ook weleens) Stationair draait hij prima slaat niet over op +- 800toeren.Heeft iemand enig idee?
Ik ga er maandag toch mee naar de dealer maar misschien heeft iemand alvast een idee(altijd handig als je kan vertellen wat het zou kunnen zijn)

Ik heb zo iets wel eens eerder gehad maar dat was met een kadett station(eerst de injector vernieuwd althans zo noem ik hem maar en uit eindelijk bleek het de computer zelf te zijn(duur) dus auto weg en wat anders gekocht)

Alvast bedankt voor uw reaktie(Je durft bijna geen astra meer te kopen als je al die problemen ziet hier)

Groeten

Hans

jcp1

Geplaatst door jcp1 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

uit laten lezen bij de dealer lijkt me.....als het motorlampje heeft gebrand staat er vaak een foutcode opgeslagen in de computer die je verder op weg helpt zonder veel zoekwerk. anders blijft het gissen......maar als ik dat dan toch mag doen...ik denk egr klep...

jcp1 (0), 19 jaar geleden

Ja dat is wel zo alleen heb ik met mijn kadett daar een nare ervaring mee(eerst het één verwisseld en dan is het weer iets anders en de kosten blijven doorlopen)Maar goed de auto op zich rijdt naar mijn zin(soepel en lui)

Bedankt voor de reaktie ik ga eens kijken wat een egr klep doet.

Mvg

Hans

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

zelf weten...uitlezen voorkomt bij een wagen van 2000 juist onnodige kosten lijkt me.....weet je zeker waar het probleem in zit!!!!!!! bij de kadett was het inderdaad soms wel anders...


Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de moderne auto's is dit veel beter uit te lezen door het huidige MMS.
Als je door blijft rijden riskeer je schade aan de katalysator.

Hans

jcp1 (0), 19 jaar geleden

O ik was niet van plan om door te rijden,Morgen maak ik een afspraak met de dealer. Het gaat mij er meer om te weten waar het eventueel in kan zitten.Zoals gezegt de astra rijdt naar mijn zin(Ik had na de kadett een nieuwe astra gekocht om van het gezeur af te zijn ook 1600 8klepper maar dat ding draaide ook niet echt lekker onregelmatig lopend nieuwe software etc na 3 maanden verkocht geen zin meer in)maar deze is 4 jaaroud dus daar verwachtte ik al iets meer problemen mee hoewel deze beter loopt dan die nieuwe toendertijd.

Mvg

Hans

jcp1 (0), 19 jaar geleden

Update
23/08 naar de dealer geweest daar werd verteld rijdt er maar mee door tot het motorlampje regelmatiger gaat branden(?)En 1 uurtje later terug want hij ging weer aan, Direkt een afspraak gemaakt voor vandaag(Je moet op een auto kunnen rekenen)

En inderdaad Opeltje had gelijk Egrklep defect(was op voorraad logisch zoals ik hier lees komt het vrij vaak voor)

Kosten 190euro en nu kijken of het schokken/lampje branden weg blijft.

Bedankt voor de reakties en goede raad en hopelijk geen vervolg.

Mvg

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.