Opel Astra: Astra vreemde kuren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik had zaterdag een ritje beverwijk heen en terug zo een 65 heen en 65 weer terug
Plotseling begint het lampje van motorstoring op mijn dashboard te branden. Dus ik denk wat is dit. Later weer uit Even verder weer aan en weer uit. Thuis gekomen toch maar even onder de klep kijken. Blijkt er een enorme hitte van het blok af te komen En het koelstof expansievat zit bijna helemaal vol. Maar goed eerst maar even afkoelen en na een kwartier start de motor niet meer blobblob
De motor leek wel verzopen te zijn Na een half uur nog maar eens geprobeerd en met moeite en met zwarte rook uit de uitlaat toch aan de gang gekregen. En liep daarna vrij normaal en de zwarte rook verdween snel na een paar keer gas geven en is ook niet meer terug gekomen. En de keren daarna tik en lopen.
Een dag later nog 120 km gereden en vandaag nog eens 80 Maar nu verder zonder storing of wat dan ook. Het koelvloeistof peil ook normaal, als vanouds Geen zwarte rook meer. (ook niet bij koude motor) Geen lampjes meer op het dashboard en auto reageert gewoon normaal.
Temperatuur metertje op het dashboard geeft gewoon normaal aan..Net zoals altijd. Ik was eerst bang voor een lekke koppakking. Maar geen witte rook, koelvloeistof peil blijft gewoon gelijk. Er zit geen olie in de koelvloeistof. Geen geborrel in de verwarmingsradiator.
Wat is er aan de hand geweest?

Ik wil wel even vermelden dat ik net gas getanked had en de tank zat helemaal vol

Desphex

Geplaatst door Desphex (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het motorstoringslampje gebrand heeft betekend het dat er een storing opgetreden is,en in het geheugen staat.wat je kan doen is de auto even uit laten lezen en kijken of vermelden welke foutcode erin stond.

Het kan zo n.l vanalles zijn. ( denk bv aan een sensor o.i.d )

Gr Stefan

Desphex (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Als het motorstoringslampje gebrand heeft betekend het dat er een storing opgetreden is,en in het geheugen staat.wat je kan doen is de auto even uit laten lezen en kijken of vermelden welke foutcode erin stond.

Het kan zo n.l vanalles zijn. ( denk bv aan een sensor o.i.d )

Gr Stefan[/quote]
Ja maar de problemen komen naar voren..Denk dat het lampje wel met de kuren te maken heb

Desphex (0), 14 jaar geleden

Kan het komen door eventueel vuil in de brandstof, of wordt de motor heter als hij teveel brandstof krijgt?. Of kan het zijn dat ik 120 reed in een te lage versnelling ofzo...(dat de moter te heet wordt)Je kent het wel muziekje aan en voor de rest niets in de gaten hebben)

Desphex (0), 14 jaar geleden

Vandaag weer 80 km gereden zonder problemen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.