Opel Astra: auto gaat niet in de achteruit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700

ik heb een op astra station en nu heb ik een probleem hij gaat niet in zijn achteruit en de ene zegt versnellingsbak vernieuwen dat kost je 500 tot 800 euro en de andere zegt weer zijn de tandwielen wie o wie kan mij helpen met dit probleem

vdj32

Geplaatst door vdj32 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Wimski (0), 12 jaar geleden

Gaat hij in de andere versnellingen wel gemakkelijk
of ook niet
Zou anders kunnen dat je schakelpinnetje bij de kruiskoppeling
versleten is

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Als de bak er een gewoonte van maakte om krakend in de R versnelling te gaan ZOU het kunnen dat de bak door een niet goed vrijkomende koppeling versleten /stuk is . Wat meer voor de hand ligt is speling op de bedienig van de bak en of afstelling. Werkt de ring onder de pookknop nog wel of is dat krachteloos. Trek die hoes om de pook omhoog met die voet plaat en zie of er een plastic deel omhoog wordt gelicht. Als dit alles tot niets leidt ga naar een garage die met dat merk en type bekend is. Succes.

vdj32 (0), 12 jaar geleden

de bak kraakt niet in de achteruit hij wil er gewoon niet in de 1 en de 2 gaat ook niet lekker maar 3 4 en 5 geen probleem mee

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Victoria er zit in dat stangenstelsel voor de versnellingsbak een mogelijkheid tot stellen .Laat er naar kijken of deze verschoven is.Afstellen hoeft voor een deskundige niet langer dan 10 min. te duren. Oorzaak kan ook nog een doorgezakte motorsteun zijn. Deze zit daar vlak naast.

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

hey Victoria, ik heb het met mijn Astra station uit '92 en uit '96 ook gehad, het begon dat je in een linker bocht niet meer terug kon schakelen naar 2, bij mijn is er toen een busje wat zit, net voor dat de stangen de bak in gaan vervangen, volgens mij was het een verbindings busje of iets van dien aard.

kleijn (0), 12 jaar geleden

ja zit in scharnier punt word toch een garage bezoek
maar geen dure

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.