Opel Astra: snelheidsmeter werkt niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 i

snelheidsmeter werkt niet en abs lamp brandt, uitgelezen p 0500 code gaat over snelheidsensor, abs is niet uit te lezen , heeft e e a met elkaar te maken, kent iemand dit?

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

downforthecause (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja het heeft met elkaar te maken, accu los halen geprobeerd?Anders de stekker eraf van de abs unit en schoonmaken van de stekker en weer monteren en foutcode wissen, anders zou je abs-unit weleens een probleem kunnen hebben.

garage van horne3459 (0) PRO, 12 jaar geleden

controleer eens je abs sensor linksvoor, deze geeft het snelheidssignaal naar de abs ecu en ook het instr. paneel.

22ecotec (0), 12 jaar geleden

Ik heb een vergelijkbaar probleem met mijn Astra uit 2006 waarbij we al een jaar aan het zoeken zijn. De garages hebben het inmiddels opgeven aangezien het lijkt dat een stekker / printplaat probleem is dat optreedt bij trillingen en/of temperatuurverschillen. Bij mij zijn inmiddels de CIM en zekeringenkast vervangen maar helaas zonder resultaat. Daarnaast heb ik al meerdere keren het dashboard gedemonteerd en alle stekkers gecontroleerd wat vaak een tijdelijke oplossing biedt. Ik kan nog wel voor veel geld de rest gaan vervangen maar aangezien het probleem nog niet te traceren is,

Kun je eens proberen dat het probleem tijdens het rijden (tijdelijk) weggaat wanneer je het contact uit/aan zet (ongeveer 3 sec uit laten) of door de stuurverstelling los maken en het stuur hard naar je toetrekken tegen de aanslag (met een flinke dreun)? Dat zit het probleem waarschijnlijk achter je dashboard...

PS De ABS sensor is heel onwaarschijnlijk wat als deze linksvoor uitvalt, dan neemt de ABS unit gewoon de gegevens van het andere wiel.

zie ook http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.