Opel Astra: Slecht op pakken v/d motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Na de bougie's vernieuwd te hebben en de motor olie ververst te hebben, pakt de motor slecht op bij op trekken. Het lijkt net of de motor dan op 3 cilinders loopt. ik moet veel gas geven om een beetje redelijk weg te kunnen rijden. Ik heb voor de 2e keer de bougie's vernieuwd. De 1e olie verversing was ( per ongeliuk) met minirale olie, 2e keer is met 1/2 synthetische olie. Het verbruik is gelijk. verder loopt de motor netjes stationer. Allen het op trekken is een probleem. Uit lezen geeft geen oplossing. Er staat niets vermeld.
Kan iemand mij op het goede spoor brengen.
Mvg Erik

heideveld.ep

Geplaatst door heideveld.ep (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

goei bougie,ser in gedaan

Theo Sparenburg (10), 12 jaar geleden

Niet per ongeluk een bougiekabel kapotgetrokken? Kabels even met ohmmeter doormeten.
Een natuurlijk, zoals Willem zegt even controleren of de bougies wel van het juiste type zijn.

vr.gr. Theo

heideveld.ep (0), 12 jaar geleden

De bougie's zijn orgineel van GM. Ik heb op elke bougie een bobine, bobine blok. Het blok heb ik gelijk met het uitlezen gecontroleerd. En er is niets aan te zien.
Bedankt voor jullie reactie's.
Mvg Erik

heideveld.ep (0), 12 jaar geleden

Sorry voor de late reactie. ik heb via mijn onderdelen leveranceer het bobine blok mogen lenen. De motor loopt weer als een zonnetje. EEN ADVIES VOOR ALLE DOE HET ZELFERS. Voor je aan de motor gaat werken eerst de min (massa) kabel van de accu los nemen. scheelt een hoop geld. Als de motor warm is moet deze wel afkoelen alvorens je het bobine blok los haald. Deze koelt anders onnatuurlijk af met schade als gevolg.
Nog maals bedankt en geniet van het mooie weer en de aankomende vacantie (s)
Mvg Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.