Opel Astra: Auto geeft melding motormanagement en verliest vermogen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hoi,

Onze auto geeft al een tijdje het volgende probleem. Starten = lopen en hij rijdt goed, maar als ik even bij het stoplicht stil sta dan begint mijn lampje te branden van het motormanagement en dan kan ik minder goed optrekken. Hij heeft duidelijk minder vermogen. Na een seconde of 50 (soms korter, soms langer) dan verdwijnt het lampje en heb ik weer vol vermogen. Heel soms doet hij het op de snelweg en dan kan ik niet harder rijden, hij blijft wel rijden wat ik al reed dus hij valt niet terug in snelheid maar ik kan dan bijv. niet inhalen en het lampje gaat dan ook niet vanzelf uit. Die gaat pas uit als ik de auto even uit en weer aanzet. Bij de Opel dealer denken ze aan gloeibougies, de turbo of de ecg?klep.....volgende week een afspraak om 'm uit te lezen. Weten jullie misschien welke richting we moeten zoeken en wat de kosten hiervan zijn? Vorig jaar al veel gedoe gehad met de brandstofpomp en dat kostte toen een kleine 2000 euro....waar moeten we aan denken als bijv. de turbo kapot blijkt te zijn? Bedankt alvast.

dupl-u-19775-5dd14a33cbb70+moppie

Geplaatst door dupl-u-19775-5dd14a33cbb70+moppie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Saskia,

Het lampje kan door 100 verschillende redenen branden, zonder deze eerst te laten uitlezen is het gewoon niet te zeggen, ofwel zoeken naar een speld in een hooiberg, zou gewoon even rustig afwachten..

Dat je verminderd vermogen hebt als het lampje brand is normaal, hij loopt dan in noodloop.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.