Opel Astra: olieverbruik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 16v

Mijn astra g verbruikt volgens mijn wel heel veel olie.
Ik heb olie bij gevult en na 1500 km zat er geen druppel meer aan de pijlstok.
Kan ook geen lekkage vinden.
Volgens een garage zou hij het via de uilaat eruit gooien.
Maar wat kan ik er aan doen?
Weet iemand het?

GR MARCO,

marcob

Geplaatst door marcob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het via de uitlaat er uit komt dan verbruikt de motor het.
Of wel via de klepstelen, dan wel langs de zuigerveren. Zijn ingrijpende en dure reparaties.

Wel vaker olie peilen tot dat het gerepareerd is. Kun je ook het de hoeveelheid verbruik beter zien.

b drent (0), 14 jaar geleden

Hallo mijn astra g bj 2000 1.8 215000 km gebruikt ook olie hoeveel weet ik niet ik denk 1liter op 2000 tot 2500 km ,maar de boordcomputer geeft aan controleer oliepeil dan vul ik weer 1 liter bij.Bij mij gaat het ook via de uitlaat ,die is heel zwart en vettig. Maar verder geen problemen hij loopt goed .
Ik gooi alles er in zowel 15w 40 maar ook 10w 40 ook heb ik er een keer olie toevoeging in gedaan dat is net stroop zo dik.
Daar is het niet minder van geworden, Dure olie heeft geen zin ik haal het bij de action of aldi kost dan ong 2euro per liter,en ik gebruik het al heel lang ook in mijn peugeot partner diesel en echt nooit problemen.

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

Als je geen lek kan vinden is het iets in het blok, dat zie meestal aan de lichtblauwe kleur van je uitlaatgassen. Als je de olie onder de klepdeksel vandaan ziet komen is het helemaal te laat met dit blok, overal olie is nooit goed, ook niet als ie het via de uitlaat eruit rookt, als het eruit loopt is het nog erger.

Tijd voor groot onderhoud dus als je deze auto wilt houden. Het hele blok moet open en als je aan het ene begint moet meteen de rest mee, rubbers, kleppen, koppakking, distributieriem, een heel gedoe als je 'm weer goed wilt hebben.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.