Opel Astra: Auto maakt een sissend geluid bij een wisselend toerental.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CDTI

Hallo,

Kan iemand mij misschien helpen met het volgende probleem. Mijn auto maakte net vreemde geluiden. Moeilijk uit te leggen maar het was een beetje zoemend geluid bij een toerental die schommelde tussen de 800 / 1000 toeren (stationair). Nadat ik de auto uitgeschakeld had en opnieuw gestart had was het weg, ook na een stukje gereden te hebben. Nu heb ik helaas het serviceboekje van de auto er niet bij gekregen dus weet de fout codes niet maar op de plek waar normaal staat hoeveel km je nog mag rijden tot de volgende onderhoudsbeurt (heeft pas een beurt gehad en er stond insp 28000.) Nu staat er 1.7 met daaronder 005 01. Kan iemand mij hiermee helpen. Heb zelf geen idee wat het is!
Alvast bedankt voor de moeite!

thomasvanbeers

Geplaatst door thomasvanbeers (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat het een bezoekje aan de dealer wordt...even laten uitlezen op foutcode`s.

mvg,
Hans

thomasvanbeers (0), 12 jaar geleden

ja inderdaad, denk dat het onvermijdelijk is, ga morgen gelijk even langs. Bedankt voor je antwoord! Groet Thomas

thomasvanbeers (0), 12 jaar geleden

Ben bij de dealer langsgeweest. Zal wat uitleg geven voor mensen met hetzelfde probleem. De auto heeft een programma waarmee het roetfilter geregenereerd wordt. Hiervoor laat het programma de temperatuur oplopen in je uitlaatsysteem door meer brandstof toe te voegen, het toerental zal ook iets omhoog gaan. Dit programma wordt pas gestart als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, een bepaalde temperatuur en toerental. Wanneer je de auto stopt zoals ik gedaan heb en daarna weer start zal de auto het programma opnieuw opstarten. Dit stopt pas als het programma volledig is afgelopen. Ook gaat er bij sommige opels een gloeilampje branden in je display wanneer dit gebeurt.

Mvg Thomas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.