Opel Zafira: auto schokt en trilt bij afremmen met koppeling en motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, Als ik bv van de 5 naar de 4e versnelling terugschakel en dan koppeling laat opkomen dan trilt de auto heel erg. Dit is bij alle versnellingen zo. Ook met rustig wegrijden vanuit stilstand lijkt het alsof de auto wil gaan slippen, ook die trilling en schokken. Wat kan hiervan de oorzaak zijn.Ik ben zeer benieuwd naar de antwoorden.

pech8646

Geplaatst door pech8646 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

zo telezen lijkt me het dat de koppelingsplaat krom is .

groetjes jan.

pech8646 (0), 13 jaar geleden

De oplossing,
Auto is weer klaar. Als eerste was koppelingsplaat vervangen, dit bleek niet te helpen. Na enkele dagen kraakte, rammelde,en lekte de versnellingsbak. Hier een lager kapot gelopen waardoor een gat in bak was geslagen. Gebruikte versnellingsbak en nogmaals nieuwe koppeling laten monteren en auto rijd weer als nieuw. Uiteindelijk oorzaak van mijn probleem was dus de versnellingsbak. Blijkt achteraf ook nog kwaaltje van dit type auto te zijn als je op zoek gaat naar een gebruikte of gereviseerde bak, deze zijn zeldzaam dus moeilijk aan te komen.

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja achteraf is het makelijk.
heb je dan geen bijgeluiden gehoort voor de eerste keer.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.