Opel Corsa: auto start niet als motor koud is

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

IK heb een Opel Corsa van het bouwjaar 1995. De auto heeft een 1.5 dieselmotor.
sinds een paar dagen heb ik echter een probleem. De auto wil niet meer starten als de motor koud is. Als ik de sleutel in het contact stop gaat het lampje (gloei) dat je normaal ziet bij dieselsmotoren niet branden.
We dachten dus dat het aan de gloeibougies lag. Na controle bleek echter dat dit niet het geval was. Gloeibougies zijn goed en werken prima.

Nu hebben we een tijdeleke oplossing bedacht. In de ochtend start ik nu de auto door een draadje van de accu naar de bougie te plaatsen. Deze houd ik er 5 seconden op en dan kan ik de auto starten.

Ik kan dan gewoon de hele dag rijden. Motor uitztten en weer starten is geen enkel probleem. Zodra de auto echter een paar uur heeft stilgestaan, moet ik weer de auto starten met het draadje.

Wie o wie kan mij helpen? ik ben al bij de garage geweest maar die hebben niks kunnen vinden. Ze hadden het over 'massa' ergens. Maar ze hebben het niet kunen vinden.

Alvast bedankt!

Groet,
Paul

Paul van der Heijden

Geplaatst door Paul van der Heijden (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

gloeirelais al nagekeken

ERwin_jah (0) PRO, 15 jaar geleden

gloeirelais schakelt niet overbrug het gloeirelais eens en controleer dan of je spanning hebt op je kabeltjes van de gloeiers heb je dan spanning 12 volt is het in orde greetz

Paul van der Heijden (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Ik heb gloeirelais nagekeken. Hier ligt het echter niet aan.

Nog meer suggesties?

ERwin_jah (0) PRO, 15 jaar geleden

In de ochtend start ik nu de auto door een draadje van de accu naar de bougie te plaatsen. Deze houd ik er 5 seconden op en dan kan ik de auto starten.




dit wilt toch zeggen dat s'morgens of als de motor koud is de gleoiers niet gaan werken

Limburger (0), 15 jaar geleden

Je zou de temperatuursensor op het thermostaathuis eens kunnen controleren. Als deze kortsluiting maakt (lage weerstand) dan denkt de elektronica dat de motor warm is en gloeien dus niet nodig.

gtidriver (0), 15 jaar geleden

ik had met mijn opelcorsa het zelfde probleem, bleek de zekering doorgebrand te zijn... alles gecontroleerd behalve dat natuurlijk.
onder het stuur is een zekeringkast.. als je die opent heb je als het goed is links onderin een 15A zekering, je moet die ff controleren,.. zo niet de rest ff controleren.. je weet maar nooit.
succes

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

deze zekering die marwan beschrijft is dezelfde als aansteker!komt vaak voor dat via de aansteker sluiting gemaakt wordt.controleer dus of je spanning op de aansteker hebt

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Topic is van september 2008, zal nu wel opgelost zijn.

mvg,
moderator

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.