Opel ZAFIRA-A: Auto valt plots uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hoi!

Ik bezit vanaf november een Zafira A 2002. Enkel heb ik momenteel een paar problemen.
Vanaf medio december begon de auto met uitvallen, na uitlezen kon er toen niks gezien worden wat hiermee gerelateerd zou kunnen zijn.

Op heden valt de auto onregelmatig uit, vaak om de week maar ook soms vaker. Hierbij valt op dat de auto daarna niet direct te starten is, de koolstoffilter tikt en als deze uit is dat de auto wel aan wilt. Als de auto uitvalt brandt het TC lampje met de service samen. Als ik dan de auto op contact laat dan gaat de service lampje ook langzaam knipperen. Het valt mij verder ook op dat het met lage toeren vooral is, dus voor stoplicht en wegrijden etc.

Weet iemand misschien iets meer van dit probleem af? Vanaf november geen problemen gehad, medio december zijn wel remleidingen vervangen, wiellager rechts achter en de olie.

mrjeno2

Geplaatst door mrjeno2 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1860) PRO, 6 jaar geleden

Auto start altijd wel goed als hij koud is ?
Hij is uitgelezen , waarmee dealer ?
BDP sensor geeft bv geen foutcode als deze defect is , heb je al gecontroleerd wat er niet is als hij niet wil aanslaan ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.