Opel Corsa: Auto wel in versnelling , maar komt niet van plaats

Bouwjaar: 1998

Ik heb een Corsa turbo diesel van 1998 (Izusu motor). Ik start de auto en zet hem in de versnelling, als ik de koppeling op laat komen gebeurt er niets. Alle versnellingen geprobeerd gebeurt niets. De snelheidsmeter die gaat wel omhoog als ik gas geeft, maar de auto blijft staan. Dit is spontaan gebeurd. Ik kwam gewoon aanrijden en heb de auto geparkeerd, een uur later stap ik weer in en de auto komt niet van zijn plaats. Wat kan dit zijn en hoe kan ik erachter komen wat het is. De twee cardan assen lijken ok. De een vertoont wel iets meer speling in de lengte richting dan de andere as. Als ik de koppeling op laten komen hoor ik wel een licht e geratel. En schakelen zonder koppeling in te trappen lukt niet (tandenpoetsen). Wat kan dit zijn?

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan je de auto wel in een versnelling zetten??? Even onder de motorkap controleren of de stang van de versnellingsbak wel draait als je de pook in een andere versnelling zet.
Verder natuurlijk ook even de koppelingshevel controleren onder de motorkap.

Nefer (0), 19 jaar geleden

Ja ik kan de auto in iedere versnelling zetten als ik de koppeling intrap, dat werk verder wel. Als ik de koppeling niet intrap en wil ik hem toch in een versnelling zetten dan krijg je het bekende tanden knarsen...

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

is je koppeling niet gewoon versleten

Willem

Nefer (0), 19 jaar geleden

maar kan dat zomaat spontaan? Ik parkeer de auto, en heb nergens last van, auto trekt als een lier. Als ik een uur later instap komt hij niet van zijn plaats. Slijt een koppeling niet gelijdelijk???

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

koppeling is t niet anders kan je snelheidsmeter niet werken. snelheidsmeter werkt alleen als de bak draait. Denk dat iets is afgebroken in je bak of differentieel. Kan misschien ook zijn dat 1 steekas is afgebroken. Geen weerstand op die as en je diff laat die as ronddraaien. Even eronder kruipen zou ik zeggen.

Nefer (0), 19 jaar geleden

Ik ben er onder geweest, maar kan niets bijzonders ontdekken. Bijde assen vertonen geen speling in de breedte richting, wel iets in de lengte richting (de een iets meer dan de ander) denk de een 3 mm en de andere 10 mm. Heb geprobeerd die ene as die de meeste speling had weer terug te drukken. Maar lukt niet. Wat zou zo iets gaan kosten eigenlijks???

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Je hebt gewoon een kapotte aandrijfas of differentieel.

groeten michael

Nefer (0), 19 jaar geleden

Maar hoe weet ik nou wat er echt stuk is? En hoe kan ik het eventueel zelf repareren, ben wel een beetje technisch

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit heb ik een keer bij een kadett gehad.

De askop was uit de bak gesprongen (gat in de weg)

Ik heb een flinke slag op de askop aan bak zijde gegeven toen zat hij weer op zijn plek, en was hij weer goed en is altijd blijven zitten

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan je niet de auto op de krik zetten, de auto in een versnelling en dan het wiel draaien met een wielsleutel? Dan moet je toch weerstand voelen?
Of de auto vooruit drukken....

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

en anders ff andere bak eronder. Is zo gebeurd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.