Opel corsa1.4i: wegrijden

Bouwjaar: 2005

Mijn opel corsa 1.4i van 93 (vierkant model) start, loopt netjes stationair, maar als je de koppeling loslaat begint deze te sputteren. Op het moment dat je wilt wegrijden verliest het de power. Daarnaast loopt de benzinemeter op bij het starten, maar zodra je eenmaal toeren wilt maken loopt de benzinemeter terug en lijkt het of er geen benzine meer in de tankt zit.

Enkele maanden geleden heb ik dit ook al gehad. NAdat ik wat benzine bijgegooid had en flinke toeren had gemaakt, kwam er een zwarte rook uit de auto en was het over. Wie weet wat dit is en hoe ik dit kan oplossen ? Zelfstandig ? Bedankt!

corsa1.4i

Geplaatst door corsa1.4i (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

hey alex,

zo als je het nu zegt doet het mij aan olie denken die hij verbrand.

als je de auto warm heb gereden is het dan over of niet?

gr tijne

corsa1.4i (0), 19 jaar geleden

Ik krijg de auto deze keer niet van zijn plaats af, omdat hij voortijds afslaat. De vorige keer was het gebeurt na ongeveer 8 kilometer rijden.
Dus f het dan over is, weet ik niet. Wat mij ook opvalt is dat de termperatuurmeter nooit opkomt. Deze blijft in de blauwe zone staan.

corsa1.4i (0), 19 jaar geleden

Wat denk jij, zou het anders nog water in de motor kunnen zijn. De vorige keer wat het vergelijkbaar weer. Daarnaast gebruik ik de auto niet veel, maar als (4 keer per week) rij ik er ongeveer 50 kilometer per keer mee.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Temp. sensor defect
Verstuiver blijft open staan.
Bougie kabels slecht.

Omdat zwarte rook uit de uitlaat komt verzuipt hij.

Willem

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

boubine kan ook. Zit op zeer ongunstige plaats ivm spatwater. Wordt steeds nat en gaat vaak stuk.

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

ik denk dat je ergens een slechte massa hebt dit omdat je benz.meter ook zo raar reageerd.En als je gas geeft gaat alles meer stroom verbruiken en met een slechte massa kan dat dus fataal zijn.Dus even goed alle massa's contrleren.Zowel op het motorblok als elders in de auto.Ik dacht dat er ook massa zitten bij de achterlichten

succes en groeten michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.