Opel Omega: automaat olie vervangen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 25td

Hallo, ik heb ooit eens op dit forum gelezen hoe je juist zelf de olie kan vervangen, maar ik vind dit niet meer terug. Kan er mij iemand dit nog even uitleggen. Weet dat dit met draaiende motor moet in Neutraalstand als ik het goed heb, maar zou ik niet beter filter ook vervangen. Gelieve wat info. Motor heeft 300000km gelopen.
Groeten en bedankt Dennis

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Gezien de km. stand is een verversingsbeurt geen overbodige luxe, alhoewel dat NIET garandeert dat alle smurrie dan ook weg is.

Bezoekje aan de lokale bieb levert je zo een vraagbaak met benodigde info op.

Hans4040 (390) PRO, 15 jaar geleden

En......de olie vervangen doe je NIET met draaiende motor.
Het oliepeil bekijken doe je met draaiende motor (op bedrijfstemperatuur) met de keuzehendel in P en de auto op de handrem.

mvg,
Hans.

kleijn (0), 15 jaar geleden

controleren"

Aanwijzing: Door de geur en kleur van de olie in een automatische transmissie te controleren, kan een eerste indruk van de toestand van de mechanische onderdelen in de transmissie worden verkregen.

Auto staat horizontaal.
Handrem aangetrokken.
Rempedaal ingetrapt.
Motor draait stationair, op bedrijfstemperatuur.
Selectorhandel één keer door alle posities van P naar 1 en weer terug naar P schakelen.
Motor UIT.
Geringe hoeveelheden transmissieolie aftappen en in een glas gieten.
Kleur en geur van de afgetapte olie controleren:

Bij rode, drabbige transmissieolie zonder vuildeeltjes moet de defectopsporing worden uitgevoerd volgens Test Procedure Omega-B "AR 25/35 automatische 4-traps transmissie Omega-B" worden uitgevoerd.
Bij bruin-zwarte transmissieolie die ruikt alsof het verbrand is, wordt aanbevolen om de transmissie te demonteren en de gevoerde lamellen van de betreffende koppelingen of rem te controleren en indien noodzakelijk te vervangen (alleen AR 25/35).
Wanneer de olie veel metaaldeeltjes bevat, is het raadzaam de transmissie door een gereviseerd exemplaar te vervangen.
Koppel

Olieaftapplug met nieuwe afdichtring aan transmissie – 33 Nm.

Controleren/visueel controleren

Oliepeil transmissie controleren, indien nodig

kleijn (0), 15 jaar geleden

corrigeren (behalve Y 25 DT)

Meten

Transmissieolietemperatuur met TECH 1/1A of TECH 2 meten – zie actuele Test Procedures "AR 25/35 automatische 4-traps-transmissie Omega-B".

Nominale waarde transmissieolietemperatuur:
45 tot 85 °C

Streefwaarde:
60 °C



Auto omhoog zetten – motor draait stationair.

Controleplug (1) voor transmissieolie losschroeven (keerring (2) niet opnieuw gebruiken). Transmissieolie "Dexron® III..." tot onderrand van controle-/vulopening vullen.

Inbouwen, monteren

Controleplug met nieuwe keerring inbouwen – aanhaalkoppel

Hans4040 (390) PRO, 15 jaar geleden

Handig hoor, die verwijzingen met nummers.
de vraag van de topicstarter was alleen hoe hij de olie kan vervangen en of het filter in de bak ook vervangen moet worden.

@dennis2079: laat dit klusje maar in een garage doen, want om het filter te vervangen moet het carter van de bak er onderuit.

mvg,
Hans.

kleijn (0), 15 jaar geleden

[quote=Hans4040]Handig hoor, die verwijzingen met nummers.
de vraag van de topicstarter was alleen hoe hij de olie kan vervangen en of het filter in de bak ook vervangen moet worden.

@dennis2079: laat dit klusje maar in een garage doen, want om het filter te vervangen moet het carter van de bak er onderuit.

mvg,
Hans.[/quote]
hans je hebt gelijk wilde alleen aan geven wat de procedure is met bak olie vervangen haal je alleen de bak leeg de converter blijft gewoon vol zitten en dan moet je inderdaad de bak er onderuithalen dat is eigenlijk niet te doen ik heb het laten doen gelijk mijn bak laten reviseren met 400000 km naar diverse storingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.