Opel Astra 2011: Automaatbak irritaties

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: A16LET, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 154

Beste forum leden,

Ik ben zelf trotse eigenaar van een astra j. Nu heb ik de auto al bijna 5 jaar en heb eigenlijk al lange tijd irritaties aan de automaatbak. Dat is tenminste wat ik denk.

1. Automaat schakelt heel vaak niet goed omhoog of omlaag. Dat gaat met een kleine bonk. Maar soms gaat het dan wel heel soepel.
2. Met gas loslaten of daarna weer gas geven op een normale manier, is er ook een bonk. Dus net of je motorsteun eruit ligt. Dit is niet het geval. Ook de aandrijfassen zijn gecontroleerd. Daar zit geen speling op.
3. Tot aan de 50 km/u of tot de 3e versnelling is er een zoemend geluid. Zodra de auto 51 km/u of hoger rijd dan schakelt de bak zelf naar de 4. Dan is het zoemen ook weg.
4. Bij de versnellingen 1,2,3 en 4 hoor ik een ratelend geluid als ik gas loslaat. Zodra ik ff de gaspedaal aantik is het weg. Of zodra de bak terug schakelt is het even weg. En daarna weer terug. Dit gebeurt alleen met laten rollen in de versnellingen. Met ramen dicht hoor je ook niks. In de zomer met ramen omlaag is het heel duidelijk hoorbaar. Het is exact het geluid wat je ook hoort bij een fiets als je stopt met peddelen. Ik heb trouwens geen distributie ketting maar een riem. Dus daar ligt het niet aan. Ook als ik dan de quto in neutraal doe dan is het ook weg. Dus het zit echt in de versnellingbak

Het probleem dat ik heb is dat ik wel eraan dacht om de koppelomvormer te vervangen. Maar omdat ik erg afhankelijk ben van de auto, wil ik wel zeker zijn dat het probleem daar ligt. En omdat de auto verder nooit een storing geeft op de motor of de automaatbak, is zoeken best lastig. Heb namelijk geen zin om straks na het vervangen van de koppelomvormer erachter te komen dat bijv de vliegwiel ook gedaan moest worden. Dat zou zonde zijn.

Dus mijn vraag aan jullie: hebben jullie hier ervaring mee? Enige tips? Is de koppelomvormer vervangen genoeg. Of moet de bak gereviseerd worden? Of het brein reviseren? Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

Kaynay

Geplaatst door Kaynay (0) PRO , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.