Opel Zafira: Automatische raamsluitmodule

Bouwjaar: 2004

Hallo. Ik heb via E-bay een automatische raamsluitmodule (voor 4 ramen) gekocht en deze in mijn Zafira 1.8 uit december 2004 ingebouwd. Op zich werkt dit perfekt, als ik de auto met open ramen verlaat gaan deze na een druk op de afstanbediening dicht. Ik kan 'slechts' 1 x drukken. Als ik nog een keer druk gebeurd er niets. Mijn vraag is of iemand hier ervaring mee heeft en weet of de deuren nu automatisch op ekstra beveiliging staan. Het betreft een gelijksoortige module welke te zien is op http://www.langzeittest.de/opel-zafira/t... Bij voorbaat dank, Peter

Peter8784

Geplaatst door Peter8784 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft deze auto dat niet standaard dan???

Peter8784 (0), 19 jaar geleden

Nee, helaas niet. Het is een Maxx uitvoering met Business- en Navigatiepakket.

woesch (0), 19 jaar geleden

Bij sluiting van 4 ramen eventueel met schuifdak moeten de draden als volgt zitten:

Aan de linkerkant van de besturingeenheid zit een brede stkker met zeer dunne draadjes. Zoek het bruin-zwarte of rood gele (kan verschillend zijn )draadje daar moet de zwarte draad op.

De bruine kabel moet aan de massa , carrosserie dus.

Zoek aan de zelfde stekker links van de besturingseenheid een zwart blauw draadje , hier moet de blauwe draad van de module aan vast gemaakt worden.

Zoek nu aan de andere stekker rechts van de besturingeenheid de dikke rode draad. daar moet aan vast gemaakt worden de rode draad van de module.

Alle ramen naar beneden laten zakken , 1x drukken (deuren sluiten ) 2x drukken en alle ramen gaan dicht. Is dat niet het geval dan moeten de ramen 1 voor 1 geprogrameerd worden .

Succes

woesch (0), 19 jaar geleden

Is het gelukt ?

Peter8784 (0), 19 jaar geleden

Hallo woesch, sorry voor de wat late reaktie.

Het werkt : ze gaan nu dicht bij 1x drukken, daarna kan ik de deuren op dubbel slot zetten. In mijn beschrijving stond :

Zwart : aan bruin-zwart of rood-geel linker stekker (pin 24)
Bruin : aan massa
Blauw : aan zwart-geel rechter stekker (pin 7)
DIT IS DUS ANDERS DAN BIJ JOU BESCHRIJVING
Misschien moet ik deze dus wisselen
Rood : aan rood dik, rechter stekker (pin 9)

Denk je dat als ik blauw wijzig dat de ramen dan sluiten bij 2x drukken? Zo ja dan ga ik dat veranderen.

Dank voor de informatie

Peter

woesch (0), 19 jaar geleden

Dan hebben ze je de verkeerde module mee gegeven. jouw module is voor 1 keer sluiten en ik heb twee keer sluiten weergegeven. Ik zelf heb een astra met vier keer ramen en schuifkanteldak en had ook eerst 1 keer drukken. Het werkte voor geen meter, omgeruild voor een twee keer drukken alle problemen verleden tijd. Vraag eens of het mogelijk is de module om te ruilen voor twee keer sluiten. Ik zou niet zomaar draden om wisselen want als het verkeerd gaat dan kan er kortsluiting onstaan.

Peter8784 (0), 19 jaar geleden

Hmm, das mooi ... Heb deze module via ebay, http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?View..., in duitsland gekocht en weet niet of hij ook een ander type heeft. Zal niet meevallen om deze om te ruilen denk ik. Als ik zo vrij mag zijn, waar heb jij jouw module gekocht? Indien nodig geef ik je mijn email adres wel even.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.