Opel astra: Autoradio Pioneer

Bouwjaar: 1993

Hallo
Ik heb een pioneer autoradio (cd) deh reeks

Hij doet het wel,
maar alleen met het licht aan (dim of groot of stads maakt niet uit), met licht uit doet ie het niet

en hij slaat ook niks op doordat ie telkens uitgaat als ik mijn licht uitzet.
verbonden met iso stekkers

Wie weet hoe dit zou kunnen zitten?

kareltje6136

Geplaatst door kareltje6136 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

verkeerd aangesloten lijkt me.

de juiste stekkerbezetting vind je hier:

http://members.home.nl/Opeltje/RADIOSTEK...

jj5452 (0), 19 jaar geleden

ik heb het vermoeden dat je de constante stroomdraad met de schakelbare draad niet hebt omgewisseld dit zit namelijk bij de opel net omgedraaid heb namelijk hetzelfde probleem gehad met mijn radio en heb de rode en gele stroomdraad omgewisseld en het probleem was opgelost

groeten
john

kareltje6136 (0), 19 jaar geleden

ik heb de draad die naar de verlichting draad van Opeltje site verwisseld met die van de stroom geschakeld nu doet ie het gewoon
alleen nu slaat ie het nog niet op dus even verder kijken in het nieuwe jaar

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

voor het opslaan moet je een constante + op de radio houden (ook als het contact uit is)

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

constand en geschakelde plus omgekeerd?

kareltje6136 (0), 19 jaar geleden

ja daar dacht ik ook aan dat ga ik morgen even bekijken, maar dan zou mijn stekker vanuit de autoradio anders zijn dan van jouw schema, en zonder contact aan doet de radio het ook niet, waardoor ik denk dat gewoon de constante stroom geen contact maakt, dus ik ga kijken of de constante van mijn auto op een andere plek zit dan op het schema, of bekijk andere dingen.

kareltje6136 (0), 19 jaar geleden

ik bedoel met de post hierboven, als ik mijn contact omdraai dan doet de radio het, doe ik het contact uit gaat ie uit, dus de geschakelde is gewoon goed aangesloten.

tenzij de stroom van de constante stroom zo zwak is dat de radio niet aan kan gaan, als iemand dit kan aangeven dat dit zo is dan is het voor mij makkelijk.

groeten, karel

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij werkt de radio nu zoals jij wilt (gelijk op het contact). Voor blijvende opslag van gegevens in de radio heeft deze een constante spanning nodig (een + die blijft als het contact uit staat). Zul je toch even moeten opzoeken of deze aanwezig is in de stekker. Anders evt zelf aftappen van bv de sigarette aansteker (wel afzekeren )

kareltje6136 (0), 19 jaar geleden

Hallo
hij doet het nu goed
Had dus de verlichting met de constante verwisseld, (in veronderstelling dat dit de schakelbare was) dan deed hij het gewoon als contact werd omgeschakeld, maar hij onthield niks, dat kwam dus doordat de constante gebruikt werd als schakelbare en de echte schakelbare kan niet werken als constante. bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.