Opel Astra: De + en - puntjes...

Bouwjaar: 2004

Ik heb (van de baas) een Astra Enjoy 1.6 CDTi (Mrt.'04)

Nu heb ik tot 2x toe al de een melding in m'n display gehad mbt. het olie-pijl niveau, bijde keren heb ik het uiteraard bijgevult vrij kort nadat die melding op het display kwam. (erg wazige melding trouwens)., maar het viel mij op dat bijde keren er geen drupel olie meer in m'n motor zat de peilstok was echt kurkdroog, dit moet toch niet kunnen dan moet ik toch een melding in mijn dashboard krijgen dat de motor zonder olie staat...?

Verder is het een leuke auto, alleen ben ik over het gebrek aan zonneweering niet te spreken een donkere streep bovenaan de voorruit zou geen overbodige luxe geweest zijn., of gewoon passende zonnekleppen zou ook leuk zijn., als ik nu de zon recht voor mij heb en ik doe m'n zonneklep naar beneden dan schijnt de zon gewoon ongehindert tussen m'n zonneklep en m'n binnenspiegel door of net over m'n binnenspiegel heen., ik heb dit zelf maar opgelost door met zwarte (electro) tape een driehoek achter m'n binnen spiegel te plakken om zo toch nog een klein beetje veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen...

Verder moet ik Opel een schouderklopje geven wat betreft de remcapaciteit van de astra., ik moest laatst (doordat er een autolengte voor mij een ongeluk gebeurde) vol in de remmen en had op dat moment absolut niet het idee dat ik dat zou halen (snelheid was ong. 160Kmh) maar ik haalde het met gemak (had nog makkelijk een auto tussen gekunt), vol op de remmen is bij de nieuwe Astra bijna direct stilstaan....

Dan weer een minpuntje., de cruisecontroll is te gevoelig ik heb het al 2x meegemaakt dat ik (in de stad) m'n knipperlicht naar links aan wilde doen en dat ik perongeluk de cruisecontroll aanzetten., en ik mag wel zeggen dat was wel ff schrikken zowel voor mij als voor de overige weggebruikers....

Het gebrek aan opbergruimte erger ik mij dagelijk aan., zeker als ik 's ochtens vroeg weg moet en ik een bakje koffie zou willen meenemen voor onderweg kan dit gewoonweg niet er zijn maar 2 plaatsen waar een flesje opgeborgen kan worden en da's in bijde deuren maar daar kan dus weer geen beker met koffie ofzo in trouwens een simpel flesje water past er niet eens normaal in vanwege de locatie van de speaker....

Wat betreft de wegligging ben ik erg tevreden., de auto rijd erg makkelijk over alle soorten terrein zonder dat je zoals bv. in de Zafira bij een verkeersdrempel bijna tegen het dak gegooit wordt (oke de Zafira is nou eenmaal veel groter en daar moet je noueenmaal rustiger meer rijden, maar het valt gewoon op)

Wat betreft de trekkracht vindt ik m'n uitvoering best wel snel (max.130 in 3, max.160 in 4, max. 185 in 5) ondanks dat het maar een 1.6CDTi is (welke overigens niet eens (meer.?) op de Opel site staat daar is de kleinste motor een 1.7CDTi)



Nou dat was hem wel zover., ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn...

digital8

Geplaatst door digital8 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi digitale revolutie zonder naam,
De ervaringen die ik heb met astra rijders worden door jou maar weer eens zwaar bevestigd. Een gevaar op de weg. Ik race graag, net als veel anderen. Maar ben van mening dat je daar overigen in het verkeer niet mee lastig moet vallen. Zeker niet met opschepverhalen over rijden en remmen bij 160 km/h met een wagenlengte afstand tot een voorganger. En wat wil je nu eigenlijk bereiken met je verhaal? Wil je een gewoon een beetje kleppen over deze auto of wil je een oplossing vinden voor het (zeer concrete) olieprobleem. Want als je het laatste wilt is het aan te raden wat aanvullende informatie te geven. Bijvoorbeeld of de wagen wel of geen olie lekt, wat voor kleur de uitlaatgassen zijn, wat de kilometerstand is en hoe de auto in het verleden bereden is.
Succes met het onderzoek.
Michiel

Michael7698 (0), 19 jaar geleden

Helemaal met Michiel eens,er zijn mensen die met veel minder tevreden moeten zijn,en geen auto van de baas hebben,de max.snelheid in Nederland is 120.en racen moet je in Zandvoort en niet op de weg.
nog een veilig 2005.
Gr,
Michael.

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Je zou maar garantie moeten geven op zo'n afgetrapte leasebak als deze in het gebruikte wagen circuit terecht komt..... (130 in 3!!!!!) Olieverbruik kan ik hierdoor ook wel verklaren.........

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden


We weten nu dat de astra olieverbruikt,doen ze allemaal vul wel de juiste oliesoort bij.
Dat de remmen geweldig zijn.
Jij te hard rijd.
Maar wat is nu je vraag over de auto.

Hans

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

1.6 cdti?????

digital8 (0), 19 jaar geleden

@ Michiel de Jonge...
In Duitsland mag je nou eenmaal sneller dan in Nederland en daar wordt je met een luttelige 160 gewoon opzij gedrukt door de Audi's, BMW's enz. enz.
Wat betreft dat remmen dat was op de Moerdijkbrug met een snelheid van 110 de persoon voor mij verloor de macht over het stuur na een wazige inhaal actie en ramde zichzelf in de zijkant van een vrachtauto., dat heeft dus niets met mij te maken.
De vraag betreffende de olie melding is gewoon waarom gaat dat lampje niet aan. (wel net voor het starten, dus hij werkt wel) Hij lekt geen olie ook is de kleur van de uitlaatgassen "normaal".

@ Michael Looijs...
Ik kijk een gegeven paard ook zeker niet in de bek, ik wil gewoon wat gedachtes over deze auto uitwisselen., racen doe ik niet (daar zijn ook meerdere mensen voor nodig) als ik hard rij doe ik dat waar het kan en nooit in bv. een stad of dorp ofzo dat is meer voor van die sjonnie's.
En jij ook een veilig 2005...

@ Paul Michiel
Hoho., ik zeg hij KAN 130 in z'n 3 ik zeg toch niet dat ik dat continue doe., ik bedoel wie test z'n auto niet eens als je de kans krijgt (wederom vakantie in Duitsland)

@ Hans W
Ja maar waarom gaat dat lampje dan niet aan als hij echt kurkdroog staat.? (dat is m'n vraag)
Olietype volgens het boekje, dus dat zou goed moetten zijn.
Ik rij te hard, da's waar teminste daar waar het kan op 100 wegen 120 en op 120 wegen 140 max. 150., anders worden de boetes zo hoog als ik geflitst zou worden.
De vraag betreffende de olie melding is gewoon waarom gaat dat lampje niet aan. (wel net voor het starten, dus hij werkt wel)

@ Willem Oudshoorn
Ja idd 1.6CDTi., ik weet het hij staat niet op de Opel site maar ik heb die uitvoering toch echt....


Verder heb ik geen vragen over deze auto alleen wat + en - puntjes die ik aangaf met het idee dat andere hun mening over deze auto misschien ook zouden posten.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste,
Als je het oliedruklampje bedoelt als dat aan gaat is het vaak al te laat en is er motorschade.
Maar ik dacht dat er ook nog een signaal kwam van het mm cont.lampje dat gebeurd vaak al wanneer er 1 liter bijgevuld moet worden.
Ik heb er geen probleem mee hoor als jij hard rijd.

Hans

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

het infodisplay geeft waarschijnlijk te vroeg oliepeil controleren aan. even langs de dealer gaan. die heeft er een oplossing voor. wat de balk boven de voorruit betreft...had je hem mogelijk met een andere ruit moeten bestellen..


digital8 (0), 19 jaar geleden

@ Opeltje

Hoi.,
Het info display geeft volgens mij eerder te laat aan omdat m'n peilstok tot 2x toe echt kurkdroog was., dat deze auto wat meer olie nodig heeft vindt ik niet erg, alleen zou het wel handig zijn wanneer hij dit tijdig aan zou geven......

Wat betreft die voorruit heb je waarschijnlijk gelijk een duurdere uitvoering zal dat vast wel hebben., helaas had ik geen keuze wat betreft auto, omdat ik per direct een lease auto nodig had en dit is wat de lease maatschappij op dat moment had staan., ach ja zoals ik al eerder zij ik kijk een "gegeven" paard niet in de bek...

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Uitlaten lezen/opnieuw laten programmeren bij de dealer.

En zou voorlopig zelf het oliepeil een beetje in de gaten houden, ik vertrouw die board computers niet zo

Willem

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou gewoon zelf weer olie gaan peilen (volgens een hoop instructieboekjes hoor je dat voor elke start te doen, als vind ik dat een beetje overdreven). Als het een lampje voor het oliepeil is, dan reageert het telaat, als het echt het lampje voor de olieDRUK is ben je inderdaad eigenlijk al te laat want dan draait de motor even met teweinig oliedruk. Als je olie bijvult tot maximum peil op de peilstok en het handmatig (blijft) controleren kun je ook wat te weten komen over het olieverbruik van de auto.
Volgens mij kun je zelf ook een plakstrook voor aan de bovenkant van je ruit kopen bij een beetje automaterialenhandel b.v Halfords, Brezan oid. Scheelt een hoop ergenis.

digital8 (0), 19 jaar geleden

@ Willem Oudshoorn
Ik zal idd eens bij de dealer langs gaan., eens vragen wat zij ervan denken.

@ Sjaak van Dijk
Tja da's een idee hoewel het bij m'n (eigen) Zafira wel goed werkt, eerst maar eens een bezoekje aan de dealer brengen.
Wat betreft die plakstrook daar ga ik van de week eens achteraan misschien dat dat idd helpt, het zal iig beter zijn dan wat ik nu gedaan heb.
TnX.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.