Opel VECTRA-B: Autoradio werkt alleen op contact uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: X16XEL, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hallo,

Vandaag was mijn accu stuk van mijn Opel Vectra. Hier heb ik een nieuwe in geplaatst en nu werkt mijn radio niet goed meer. Het betreft een JVC radio. Als de wagen op contact staat of loopt doet de radio het niet. Alleen als ik hem terug draai naar de stand waar de sleutel er uit kan doet de radio het wel. Ik heb een andere oudere JVC radio geprobeerd en die geeft hetzelfde probleem. Het probleem zit dus bij de auto. Zover ik gezien heb zijn alle zekeringen heel.

Vanmiddag wou de wagen niet starten vanwege een kapotte accu. De wagen is weer lopend gekregen met startkabels. Nadat deze startte heb ik de radio uitgezet en vervolgens niet meer normaal aangekregen.

Heeft iemand een oplossing voor dit rare probleem?

Vast bedankt!

Weekender

Geplaatst door Weekender (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Theo Sparenburg (10), 5 jaar geleden

Startkabels niet verkeerd aangesloten of sluiting gemaakt? Zekeringen gecontroleerd?



vr.gr. Theo

Weekender (0), 5 jaar geleden

Zekeringen zijn allemaal goed. Startkabels zaten goed. Alles werkt zoals het moet alleen de radio functioneerd nu precies andersom. Op contact gaat hij uit van contact gaat hij aan...

Theo Sparenburg (10), 5 jaar geleden

Neem de stekker eens los van de radio en ga daar eens op meten of de geschakelde en constante plus naar behoren werken. Ik neem aan dat je de zekeringen hebt doorgemeten en niet alleen op het oog de conclusie hebt getrokken dat de zekeringen heel zijn.


vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.