Opel Astra: Benzinelucht interieur i.c.m verhoogd stationair toerental koude

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 twin port

Mijn Astra H heeft de laatste tijd met enige regelmaat last van een verhoogd toerental bij de koude start, ongeveer 1500 toeren. Soms helpt het als ik een dot gas geef, dan zakt het toerental terug naar de normale waarde, 800 toeren. Dit helpt niet altijd. Ik heb ook last van een benzinelucht in het interieur. Dit probleem doet zich gelijktijdig voor met het probleem van het verhoogde toerental. Als de auto een nachtje heeft gestaan dan hangt er een sterke benzinelucht in het interieur. De auto heeft 35.000 km gelopen en is dealeronderhouden. Het aparte is dus dat het probleem zich niet altijd voordoet . Het kan zo een paar weken weg zijn waarna het weer terugkomt.
Iemand een idee wat hier aan de hand is ?
Als de dealer probeert een foutcode uit te lezen, moet het probleem zich dan op dat moment voordoen, of kan hij ook een foutcode zien als het probleem zich op dat moment niet voordoet ? M.a.w. worden evt foutcodes die zich hebben voorgedaan in het verleden opgeslagen in de software ?

Astra H

Geplaatst door Astra H (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Foutcodes worden opgeslagen en minimaal 40 ritten bewaard - dat is een wettelijke verplichting.
Moet er natuurlijk wel een foutcode ooit gedetecteerd zijn. Dit kan ook een koelwater temperatuur sensor die te koud aan geeft, maar net niet echt kapot is.
In het laatste geval dienen alle signalen van de sensoren tijdens uitlezen ook gecontroleerd te worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.