Opel Astra: beslaan

Bouwjaar: 1998

Had al enige tijd lastr van beslagen ramen.na inspectie van de recirculatieklep bleek dat deze dicht stond (luchtaanvoer van binnen) nadat ik het motortje heb gedemonteerd beon het ineens te draaien echter precies verkeerd om lampje aan lucht van buiten lampje uit lucht van binnen. verder viel mij op dat het motortje continue bekrachtigd bleef ook als de klep open of dicht stond. waar schakelt dit motortje op? ik kon geen kontaktjes ontdekken op de recirculatieklep. uiteindelijk heb ik de klep in de open stand gezet en het stekkertje erafgehaald. weet iemand wat ik verder nog kan doen

groetjes rene

Kooijman6369

Geplaatst door Kooijman6369 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

biomus (0), 18 jaar geleden

In hoeverre heb jij het motoretje uit elkaar gehaald? Heb jij de collectorplaat eraf gehad?

Bio

Kooijman6369 (0), 18 jaar geleden

dekseltje heb ik erafgehaalt zodat het motortje met wormwiel zichtbaar werd zag er verder ok uit. na hermontage draaide het motortje 2 kanten op echter precies verkeerd om. Ik bedacht mij wel dat enige tijd geleden de accu spanning eraf is geweest het zou heel goed kunnen dat sinds die tijd de klep dicht staat . Hoe werkt deze sturing en waar stopt het motortje op

Groetjes

biomus (0), 18 jaar geleden

@rene,

Uit jouw verhaal begrijp ik dat je alleen het dekseltje eraf hebt gehaald en verder niets. Ik was eigenlijk benieuwd hie de motor eruit ziet. Er zijn zoveel typen. Er zal wel een mechanische omkeermechanisme inzitten. Probeer het motortje eens de andere kant op te zetten en dan te monteren. Misschien helpt het.

Suc6 , Bio

mark7262 (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb ook een vochtprobleem mijn recirculatieklep werkt wel goed tenminste dat denk ik maar hoe moet de klep nou staan bv..... Als ik de circulatieknopje voor binnencirculatie indruk en lanmpje brandt hoe moet dan de klep {achter handschoenvakje} staan open of dicht????

Kooijman6369 (0), 18 jaar geleden

als lampje brand staat hij op recirculatie de klep staat dan van je af (buitentoevoer nafgesloten)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.