Opel Astra: bestuurders airbac

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600, 16V

Geachte lezers.

Bij de afdekplaat van de airbac op het stuur, zitten links en rechts twee drukvlakken voor de claxon. Toen de auto (nieuw gekocht) 1 jaar oud was bolden deze drukvlakken al op. Een bezoek bij de dealer leerde me toen , dat dit niet erg was.

Nu is al geruime tijd geleden en scheurtje onstaan, juist boven de linker claxon drukvlak (door de bolling) en ook aan de rechterkant zijn er voortekenen, dat het daar op precies dezelfde plaats gaat scheuren.

Ik heb begrepen dat, om de afdekplaat te vervangen de gehele airbac vervangen moet worden, nogal een duur grapje. Ik ben bang dat ALS ik de airbac een keertje nodig heb, deze niet goed uit het stuur komt (schuin) , omdat er dus al scheurtjes inzitten. Het lijkt er op dat mijn dealer niet thuis geeft.

Mijn vraag is nu heeft iemand hier ervaring mee en wat heeft zijn dealer voor hem gedaan? Het zal toch niet zo zijn dat Opel (ook na 5 jaar) auto's laat rondrijden met een niet goed werkende airbac?? Of zijn mijn zorgen niet terecht?

graag hoor ik jullie deskundige mening

Co Hageman

Geplaatst door Co Hageman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

meestal is het zo dat de afdekplaat waar de airbag onder zit aan een kant blijft vastzitten als de airbag in werking treed anders zou je de (harde) afdekplaat in je gezicht krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.