Opel Vectra 1.8-16V: Bijna afslaan

Bouwjaar: 2000

Als ik met dit koude met de auto rij en ik moet stoppen, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht, valt de motor heel ver terug in toeren. De naald gaat dan een paar keer heen en weer en de motor dreigt soms af te slaan. Na een paar seconden is de naald weer stabiel (hooguit 750 toeren) en loopt de motor weer prima. wat kan dit zijn? Iemand hier ervaring mee?
Alvast dank.

Govert3820

Geplaatst door Govert3820 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

king6283 (0), 19 jaar geleden

hallo govert , ik heb de ervaring opgedaan toen ik in de tijd ging tanken aan de pomp . ik doe er altijd loodvrije 98 in en ik ben eens overgeschakeld naar 95 en toen had ik dat probleem ook . dus mijn raad is tank eens gewoon 98 loodvrij en dat zal veel geven . succes !!

i500 (0), 19 jaar geleden

ik heb dit ook gehad met mijn vorige opel een vectra 2.0 mijn ervaring is dat dit na een lang stuk achter elkaar te rijden over gaat als je korte stukjes rijdt probeer dan eens zo'n flesje wat je bij je benz gooit dat reinigt je motor en kan ook nog wel eens helpen

Govert3820 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Ik ga het allemaal uitproberen.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stationairklep vuil, deze reinigen.

Willem

leo6528 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gasklep reinigen , het gaatje carterontluchting opboren en nieuwe software op het motorstuurapparaat.
Je motor slaat dan niet meer af.

Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.