Opel Corsa: blaast geen warme lucht uit kachel

Bouwjaar: 1995

hoi, ik heb een x1.2sz B-corsa uit 1995
het probleem is dat hij geen warme lucht blaast. de thermostaat is al vervangen (veel werk) en de temperatuur sensor ook. de motor komt wel op temperatuur, de waterslangen aan de radiateur worden ook warm.
Er loopt via de ijzeren buis aan de achterzijde van de motor een waterslang van de kachel naar het inlaatspruitstuk en vraag me af waar het koelwater het spruitstuk dan weer verlaat?
ik denk zelf aan de kachelraditeur, misschien heeft iemand er ervaring mee of een ander idee hierover
alvast bedankt...

stefan11111

Geplaatst door stefan11111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Kabel van de kachelbediening losgeschoten achter het bedieningspaneel? Indien beide kachelwaterslangen warm worden onder de motorkap, ligt het dus niet aan een verstopte kachelradiateur. Dit type kachel stroomt altijd warm koelwater door. Het regelen van de warmte in de auto gebeurt d.m.v. een klep die de buitenlucht al dan niet door de kachelradiateur stuurt. Dus een bedieningskabel los, of een klep die niet goed werkt.

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

een slang wordt niet goed warm ( die van de ijzeren buis naar de kachel) heb ik nog eens goed gecontroleerd, dus zal waarschijnlijk dan wel de kachelradiateur zijn. ik voel wel weerstand als ik aan de knop draai en blaast minder hard als hij op warm staat (ivm het door de radiateur blazen)
bedankt voor uw reactie

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

hoi,
ik heb de kachelradiateur vervangen (nieuwe) en probleem opgelost....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.