Opel Astra 1.8 16v (C18XE): blijft niet stationair draaien en slaat af bij stilstaan (vo

Bouwjaar: 1994

Astra 1.8 16v (C18XE); de warme motor slaat (bij vlagen) constant af bij stoppen en blijft niet stationnair draaien

Probleem had ik jaren geleden ook al eens regelmatig maar bij vlagen. Bij uitlezen wordt geen storing gevonden. Monteur heeft destijds bij wijze van experiment de luchtvolumemeter vervangen. Daarna leek het probleem verholpen maar deed zich af en toe nog wel eens voor.

Ik voel inmiddels vaak al aan wanneer de motor bij afremmen zal gaan afslaan omdat hij dan al tijdens het rijden bij iets loslaten van het gaspedaal hortend, in plaats van vloeiend, vaart vermindert.

Bij stationair draaien verandert spontaan het toerental. Een enkel keer pakt hij zelf de draad weer op maar meestal slaat de motor af.

Wie weet raad?

Geplaatst door

kloOPwEL (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Stappen motor (LFR) vervuilt of versleten .
Groetjes Ceesie

ceesie1583 0
badge

20 jaar

De stappenmotor is schoongemaakt en vertoont geen kuren meer. Moet bij deze Astra's , als ik de site zo bekijk en mijn eigen klacht daar mee vergelijk, standaard met de grote onderhoudsbeurt worden meegenomen denk ik.

kloOPwEL 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.