Opel Astra F X1.6XEL: Stotteren motor bij stationair

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal

Sedert kort heb ik het verschijnsel dat mijn motortje schokt bij stationair lopen. Voorheen was ie geweldig regelmatig en stil. Nu lijkt het of ie om de paar slagen eventjes "hapt" of overslaat. Dit hoor je dan ook achter bij de uitlaat weer goed overkomen. Voor de rest loopt hij super. Ook als ie koud is en dus chocked. Dan ligt het toerental rond de 1500 en loopt ie prima stabiel. Wat kan ervoor zorgen dat dit haperen bij stationair voorkomt ? Verder heb ik gemerkt dat ie soms na een tijd rijden weg probeert te vallen bij uitrollen tot laag in de toeren (1500) en vervolgens het intrappen van de koppeling. Hij zakt dan even weg naar de +/- 500 toeren en sringt vervolgens meteen weer terug naar normaaal. Dit komt echter maar zelden voor.
Iemand goede raad / advies ?
Alvast bedankt

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi
Ik weet niet of er korte stukjes met de auto wordt gereden.
Misschien zijn de kleppen vervuilt door de korte stukjes waardoor de motor stationair onregelmatig draaid .toevoeging in de tank doen en soms meer toeren maken als de motor warm is

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Eeej Ceesie

Ik heb al zo vaak zo'n toevoeging bij de brandstof gedaan. Ik rijd zowel lange stukken waarbij motor goed op temp. komt als korte stukjes. Als ie goed warm is, laat ik hem soms inderdaad even flink werken door hoog in de toeren te rijden. Denk eerlijk gezegd dat het met iets anders te maken heeft. Enig idee ?

Gr.
Remco

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
Lijkt erop dat je stationair gedeelte vervuild is. als je stappenmotor vervuild is dan kan ie niet meer goed stationair regelen, vooral merkbaar bij het opvangen vanaf hogere toerentallen. Hierbij valt je toerental dan net iets teveel terug waarbij je motor bijna afslaat.
groeten michiel

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heej Michiel

Bedankt voor de reactie. Is deze stappenmotor te reinigen of moet ie dan vervangen worden ? Enig idee wat het kost ongeveer ? Is het dan logisch dat ie bij ietsjes verhoogt toerental (chocke) dan wel goed loopt ?

GR.
Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.