Opel Vectra: boardcomputer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dtr

Hallo mensen,
Sinds anderhalve maand heb ik deze Vectra gekocht. Ik moet veel reizen voor mijn werk.
Ik heb sinds 2 weken problemen met de signalering van de computer. Op mijn dashboard wordt steeds een bandenspanning linksvoor aangegeven. Hij geeft een bandenspanning van 2.2 aan, terwijl dit volgens mij goed is. Dit gecontroleerd met de compressor. Alles klopt. Tevens geeft de computer aan dat mijn rechter achterlicht stuk is. Hier al nieuwe lampjes ingezet. Ik dacht eerst dat er misschien verschillende wattage van de lampjes de oorzaak was. Daarom 21 Watt lampje er in gezet.
Hij geeft het nog steeds aan. Erg vervelend, want er branden nu constant lampjes in mijn dashboard, wat vooral 's avonds erg vervelend is vanwege het toch wel felle licht ervan. Ik kan het wel een tijdje uitschakelen, maar ik blijf tijdens het rijden aan de gang met wegdrukken.
Is de boardcomputer van slag en hoe kan ik dit verhelpen? Trouwens ik weet niet eens waar die computer zit in de auto. Kunnen jullie me dit vertellen? En weten jullie wat er aan de hand kan zijn?
De garage weet het ook niet. Als zij gaan zoeken, zijn we uren verder en is het denk ik niet te betalen.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Al was het maar om de garage een hint te kunnen geven waar ze ongeveer moeten zoeken.
Alvast bedankt,
Groeten Geertje Kuijper-Hoekstra

geertje1234

Geplaatst door geertje1234 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Of je bandenspanning is gewoon niet goed linksvoor tenopzichte van de rest van je banden (hij is echt niet lek?) Dan zou het ventiel stuk kunnen zijn in je linkervoorband hier aan vast (aan je ventiel) zit namelijk de sensor deze zijn te vernieuwen maar ik zou eerst zeker willen weten dat mijn band echt niet lek is oid. Je kan het spul ook wegprogrammeren en normale ventielen laten monteren...

Je lampje...Als je de verlichting aanzet van je auto en achter de auto gaat staan branden dan aan beide zijde dezelfde lampen...Niet toevallig bij 1 de bovenste en de andere kant net 1 lager? Deze auto neemt namelijk de functie over mocht er een rem of verlichtingslamp stuk zijn...Het kan zo makkelijk zijn als dat je het verkeerde lampje hebt vernieuwd.

In je auto zitten diverse ecu's (computers) die met elkaar communiceren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.